Inte lika vinande jävla kallt längre

Inte lika vinande jävla kallt längre
Den 20/06/2012 klockan 22:04

"Fingertoppskänsla". Vad betyder det egentligen? En av alla de slitna klyschor som används för att med ett enkelt uttryck förklara något som oftast inte har med uttrycket att göra. Det är lätt att skriva klyschigt och jag tänker verkligen inte sätta mig själv på en tre meter hög kuse här:  i trötta stunder, i stressade stunder, i många stunder plitar jag nog ner de där klyschiga uttrycken och vinklarna lika gärna som alla andra trötta kollegor i det här landet. I den här världen.

Jaha, vad ville jag säga med det där stycket då? Jag tror det började någonstans i uttrycket "fingertoppskänsla". För ungefär en timme sedan vann Trelleborgs FF sin blott andra match för säsongen. I sin första match som tränare skickade Anders Grimberg in Kvarnby-vaskern Mohamed Ramadan från start. 21-åringen tackade genom att - framspelad av en annan Alf Westerberg-ratad pjäs: brassen Thiago - avgöra hemmamatchen mot Hammarby.

Jag skulle ju väldigt gärna vilja skriva något om "fingertoppskänsla" där. Men jag tror jag skiter i det. Inte bara för att det är en klyscha utan mest för att jag inte såg matchen. Jag är 60 mil från Vångavallen, den superettansatsande tv-kanalen visade ingen (!?) av kvällens sju matcher och när till och med trotjänaren Radiosporten klappade samman efter nåt tekniskt strul, ja då fick jag bli utan.

Text-tv och Kvällsposten-Mattias twitter. Det var så jag följde vad som kanske var ett drama.Så vad vet jag? Ramadan och Thiago kanske missade tusen lägen var...

Yada yada yada. Trelleborg vann med 2-1, fick en kanonstart under nye tränaren Grimberg - och helt plötsligt blåser det inte lika vinande jävla kallt i den där staden längst söderut.

***

Landskrona förlorade och Ängelholm spelade oavgjort. Men det skiter jag i nu. Det här var Trelleborgs dag.

@JensDahlkvist - på Twitter