Donald Young - Scanpix
 
Tennis

Mardrömssviten som vägrar ta slut - 17:e raka förlusten

Mardrömssviten som vägrar ta slut - 17:e raka förlusten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 07:41
Donald Young har glömt hur man vinner. På måndagskvällen växte amerikanens förlustsvit till 17 raka matcher. "Det är ett hårt slag mot självförtroendet", säger 23-åringen enligt tennis.com.
 

2012 har utvecklat sig till en enda lång mardröm för Donald Young.

23-åringen hade en fantatisk höst ifjol med åttondelsfinal i US Open och final i turneringen i Bangkok som höjdpunkter. Framgångarna ledde till att Young klättrade in bland de 40 bästa i världen, men i år har han rasat - rejält.

Young har drabbats av tidernas framgångsbaksmälla och på måndagskvällen, svensk tid, inkasserade han sin 17:e raka förlust och 19:e på totalt 21 matcher i år.

- Det är tufft när du inte vinner matcher och missar slag du annars sätter. Många av dem har varit täta och när jag har behövt vara tuff har det varit svårt att hitta självförtroende, säger Young enligt tennis.com.

Amerikanen har försökt i stort sett allt för att vända trenden. Han har laborerat med nya tränare och har även bytt racket. Men han har hela tiden hållit sig kvar på ATP-touren och inte testat sina kunskaper på en lägre nivå.

- De sex förlusterna på gruset hjälpte väl inte direkt. Jag kunde ha spelat Challengers och vunnit lite matcher men jag ville spela på ATP-touren. Jag är en känslospelare som får självförtroende av tidigare matcher så nu finns det inte mycket att hämta.

Youngs 17:e förlust kom mot kvalspelaren Jesse Levine i den första rundan i Cincinnati Masters. Levine vann med 6-4, 7-6 till slut.

Trots sina 17 förluster har Young ytterligare en bit kvar till landsmannen Vincent Spadea som satte alla tiders förlustrekord med 21 raka torskar mellan 1999 och 2000.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×