Sofia Arvidsson - Scanpix
 
Tennis > WTA i Moskva

TV: Arvidsson skrällslog Bartoli: "Jag fick henne att springa"

TV: Arvidsson skrällslog Bartoli: "Jag fick henne att springa"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/10/2012 kl 18:36
Sofia Arvidsson skrällde ordentligt i Moskva och slog ut andraseedade fransyskan Marion Bartoli i två raka set (6-3, 6-0). Nu är hon framme i sin andra raka kvartsfinal. "Jag brukar spela bra på hösten", säger hon till eurosport.se.
 

Sofia Arvidsson stod för en riktig knall i den andra omgången av Moskvas WTA-turnering.

Halländskan slog ut världstian Marion Bartoli i två raka set (6-3, 6-0) och fortsätter visa gryende form efter att tidigare tagit sig till kvartsfinal i österrikiska Linz.

- Jag är så klart jättenöjd. Jag tycker att jag spelade varierat och fick henne att springa mycket, säger Arvidsson när eurosport.se når henne i Moskva.

Hade du någon hjälp av vetskapen att du hade 4-2 i möten inför dagens match?

- Absolut. Jag har slagit henne innan och det är alltid skönt att ha ryggen när du ska spela, säger hon och medger att det gick lite lättare än hon hade trott.

- Ja, litegrann. Förra gången vi möttes var det betydligt jämnare.

Arvidsson bjöd inte fransyskan, som i slutet av matchen fick problem med knät, på några misstag och vann komfortabelt. Efter matchen hyllades hon av Eurosports expertkommentator Rolf Norberg.

- Bartoli är duktig när det spelas i högt tempo och hårda bollar, men Sofia gav henne inga bollar att slå på. Det var en taktiskt väl genomförd match, säger Norberg.

I och med segern är Arvidsson klar för sina andra raka kvartsfinal. Där väntar antingen den sjundeseedade ryskan Maria Kirilenko eller Jaroslava Sjvedova från Kazakstan.

Vad är förklaringen till den fina formen på slutet?

- Jag tycker att jag har spelat bra hela säsongen. Och tittar man på de matcher jag förlorat har det varit mot toppspelare.

- Men jag brukar spela bra på hösten och tycker om att spela inomhus. Dessutom tar man kanske i lite extra den sista tävlingen för året, säger hon.

Eurosport sänder WTA-turneringen i Moskva - för mer information gå till vår tv-tablå.

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×