caroline wozniacki, tokyo - AFP
 
TennisWozniacki hinner inte träna

Wozniacki "hinner inte träna" - Johansson: "Håller inte med"

Wozniacki "hinner inte träna" - Johansson: "Håller inte med"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/10/2012 kl 17:03
Caroline Wozniacki uppger att hon har så mycket åtaganden vid sidan om banan att hon inte hinner träna tillräckligt mycket. Svenske tränaren Thomas Johansson håller inte med.
 

Caroline Wozniacki må ha rasat utanför topp tio på damernas världsranking men är ändå en av världens mest påpassade kvinnliga tennisstjärnor.

Den här veckan spelar danskan den ryska turneringen Kremlin Cup. Till turneringens hemsida säger hon att hon har svårt att få tid att träna på grund av alla åtaganden vid sidan av banan.

- Andra spelare kan få möjlighet att träna i upp till fyra timmar om dagen men du kanske bara får en halvtimme som du måste försöka få ut det mesta av, säger danskan.

Uppmärksamheten runt danskan har varit enorm sedan hon slog igenom och har växt ytterligare sedan hon offentliggjorde sitt förhållande med golfstjärnan Rory McIlroy. Wozniacki säger att hon känner sig sliten och att uppmärksamheten och pressen på henne kan ha lett till att hon tappat på världsrankingen.

- Du når en punkt när du är trött och inte 100 procent fokuserad rent mentalt. Som nummer ett har du en hel del andra åtaganden som media, autografskrivningar, fotosessioner och annat.

- Ibland är det svårt att göra allt. Kroppen säger bara "jag kan inte".

Wozniacki backas upp av en imponerande mängd sponsorer och figurerar i reklamkampanjer för bland annat Danske Bank, Compeed, Turkish Airlines och Oriflame.

JOHANSSON HÅLLER INTE MED

Thomas Johansson, som har arbetat med Wozniacki de senaste månaderna, tycker att allt fokus riktas mot tre individer inom damtennisen.

- Det är Serena Williams, Maria Sharapova och så Caroline trots att hon inte har samma ranking som tidigare, säger Johansson till eurosport.se.

Efter Wozniackis uttalanden kräver nu dansk tennisexpertis att hon ska skära ner på sina åtaganden vid sidan om banan. Thomas Johansson håller däremot inte med.

- Hon har mycket att göra, absolut. Men så mycket att hon inte skulle hinna träna håller jag inte med om. Tennisen ska alltid vara första prioritet och det tror jag att alla företag som hon jobbar med är införstådda med.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×