David Ferrer - Eurosport
 
Tennis > ATP World Tour Finals

Federers torsk gör livet surt för David Ferrer

Federers torsk gör livet surt för Ferrer

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 18:16
Världstvåan Roger Federer förlorade mot Juan Martin Del Potro. Men den som lär deppa mest är David Ferrer, som nu tvingas spela en nästintill betydelselös avslutningsmatch.
 

Efter Roger Federers senaste vinst lovade schweizaren att göra allt för att gå igenom ATP-slutspelets gruppspel utan att tappa set. Hade han gjort det hade David Ferrer haft en gyllene chans att knipa den fjärde och sista semifinalplatsen. Men Federer gick på pumpen mot en taggad Juan Martin Del Potro som i och med seger 7-6 (7-3), 6-4, 3-6, snuvar spanjoren Ferrer på semifinalplatsen.

Det spelar ingen roll om David Ferrer vinner sin avslutningsmatch mot Janko Tipsarevic med 2-0 i set, Del Potro kommer ändå att gå vidare. Systemet är invecklat, men vi gör ett försök att förklara:

* Om en grupp avslutas med att ettan och tvåan vardera vunnit två matcher räknas inbördes möten.

* Men om en grupp avslutas med att tre spelare vunnit två matcher räknas istället set- och matchvinster.

* Och eftersom Federer vunnit två av sina matcher i raka set och bara förlorat en i tre, kommer han att vinna gruppen om Ferrer slår Tipsarevic.

*Om Ferrer vinner sin match med 2-0 kommer han att sluta på exakt samma siffror som Del Potro. Och trots att spanjoren leder inbördes möten med Del Potro kommer han då att snuvas på semifinalplatsen på grund av att han inte vann något set i sin match mot Federer.

En klen tröst för den 30-årige spanjoren är dock att det ändå finns pengar att spela om. För varje vunnen match i gruppspelet får spelarna erhålla en summa på 130,000 dollar, drygt 920 000 svenska kronor.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×