Rekordsieger der ATP-Tour-Finals: Roger Federer - SID
 
Artikel
kommentarer
Tennis > ATP World Tour Finals

Federer vidare till semi - nu vill han nolla alla i gruppen

Federer vidare till semi - nu vill han nolla alla i gruppen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/11/2012 kl 17:38
13-0 i inbördes möten blev till 14-0 när David Ferrer utmanövrerades i raka set. "Jag gillar att spela mot honom", säger Federer.
 

Förra året tog Roger Federer sin sjätte slutspelstitel efter att ha besegrat Jo-Wilfred Tsonga i en tresetare. Nu stormar schweizaren med raska steg mot en sjunde titel. På torsdagen kom den andra raka segern i London då den evigt kämpande David Ferrer besegrades i två raka set.

- Jag gillar att spela mot honom, inte för att jag leder inbördes möten med 14-0, utan för att han är en bra kille och en skicklig spelare, säger Federer efter matchen.

Schweizaren tog tag i taktpinnen direkt genom att bryta Ferrers serve redan i matchens andra game. Spanjoren kunde strax därefter ta tillbaka breaket men orkade inte hålla nerverna i styr vid ställningen 5-4 till Federer. Det andra setet blev en jämnare historia. Efter ett par missade breakchanser för vardera spelare följdes de åt till ett tiebreak (deras blott andra under totalt 14 möten). Federer kunde avgöra matchen med en stenhård förstaserve som spanjoren inte fick tillbaka innanför baslinjen.

Slutresultatet skrevs till 6-4, 7-6 (7-5) och det innebär att Federer är förste man att ta sig vidare till semifinal. Han har vunnit sina två inledande matcher i raka set och är nu ute efter att hålla sin nolla rakt igenom. På lördag spelas den sista matchen, då möter Federer argentinaren Juan Martin Del Potro.

- Man vill alltid vara utan setförlust inför semifinal och jag kommer göra mitt bästa för att slå honom, säger han efter matchen.

David Ferrer ställs mot Janko Tipsarevic i den sista matchen och behöver vinna för att slå Federer följe till semifinalen.

Andreas Käck - eurosport.se

 

kommentarer