Tennis > ATP World Tour Finals

David Ferrer vände mot Janko Tipsarevic


Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 23:12
Ferrer vände mot TipsarevicDavid Ferrer hade chansen att hämnas på Roger Federer genom att lägga sig mot Janko Tipsarevic. Och ett tag såg det nästan ut som det var det han gjorde.
 

När Roger Federer tidigare i veckan slog David Ferrer och därmed ökade på sitt facit i inbördes möten till 14-0, var tongångarna spelarna emellan snälla.

- Jag gillar att spela mot honom,  han är en bra kille och en skicklig spelare, sa Federer efter matchen.

Men frågan är om den respekten var ömsesidig från Ferrers sida inför lördagens match mot Janko Tipsarevic. Tidigare under dagen hade Federer sett oinspirerad ut och förlorat mot Juan Martin Del Potro. En förlust som innebar att Ferrers chanser att nå semifinal var borta.

Ferrer inledde matchen - den sista för hans del i Londons ATP-slutspel - med att bli bruten i tre av sina fyra första servegame. Spanjoren såg märkbart förbannad ut och någonstans här tog spekulationer om en läggmatch fart på sociala medier. En förlust för Ferrer skulle nämligen innebära att Federer hade fått möta Novak Djokovic istället för Andy Murray i sin semifinal. Det pratades om en "hämnd" från David Ferrer.

Men spanjoren skärpte till sig, slutade gå för tidiga vinnarslag och började stegvis hitta det spel som bäst kännetecknar honom. Han kunde till slut vända och vinna matchen med setsiffrorna 4-6, 6-3, 6-1.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×