Lindstedt - Eurosport
 
Tennis > ATP World Tour Finals Dubbel

Värdigt avslut - Lindstedt och Tecau vann i sin sista match

Värdigt avslut - Lindstedt och Tecau vann i sin sista match tillsammans

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/11/2012 kl 20:54
Det blev ett fint slut på en framgångsrik saga när det svensk-rumänske dubbelparet avslutade sitt samarbete med vinst i raka set.
 

Robert Lindstedt och hans rumänske dubbelpartner Horia Tecau var redan utslagna ur sin grupp i ATP-slutspelen i London. Det efter att ha inlett med två raka förluster i supertiebreak. Men fredagens avslutningsmatch var inte betydelselös för det - tvärtom var den speciell på flera sätt.

Motståndet var nämligen det samma som i Wimbledonfinalen tidigare i år, där Lindstedt snuvades på pokalen sedan Jonathan Marray and Frederik Nielsen vunnit med 3-2 i set. Men framför allt var matchen betydelsefull eftersom det var den sista som Lindstedt och Tecau spelade ihop.

Och paret fick en värdig avslutning på sitt samarbete. Man vann matchen i två raka set med siffrorna 6-3, 7-5 efter att Robert Lindstedt slagit in en mycket snygg retur på matchbollen.

Nu skiljs alltså deras vägar åt och det hela beror på en större rockad som under det gångna året tagit form på dubbeltouren. Lindstedt har tidigare ventilerat sina känslor inför partnerbytet på sin blogg:

"Detta är det andra av dom två sportsligt korkade bytena. Vi vet om det. Men det finns som sagt andra anledningar som spelar in. Jag och Horia kände väl att vi behövde ett litet break och ny luft under våra vingar.", skrev han då.

Från och med nästa säsong kommer svensken istället att bilda par med Nenad Zimonjic. Den 36-årige serben var världsetta i dubbel år 2008 men har nu halkat ner till en 19:e plats på världsrankingen.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×