Andy Murray of Britain holds his runners-up trophy after being defeated by Roger Federer - Reuters
 
Tennis > Wimbledon

Murray bröt ihop efter förlusten: "Kan inte titta på er"

Murray bröt ihop efter förlusten: "Kan inte titta på er"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/07/2012 kl 20:17
Andy Murray hade svårt att få fram ord i sitt tacktal efter förlusten. Tårarna rann längs den 25-årige skottens kinder. "Stödet har varit otroligt", sa han.
 

Många har förlorat på Wimbledons centercourt men få har sett ut att lida lika mycket efteråt som hemmahoppet Andy Murray.

Skotten, som blev förste britt att nå herrsingelfinalen sedan 1938, inledde matchen strålande för att sedan gradvis tvingas se matchen ryckas ifrån honom av Roger Federer.

När stjärnan skulle greppa mikrofonen efter matchen sprutade tårarna och han fick avbryta sitt tal gång på gång hulkandes.

- Jag kommer närmare, inledde han självironiskt och fick stående ovationer av publiken.

- Jag ska försöka göra det här men det blir inte lätt. Jag vill först och främst gratulera Roger. Jag fick frågan härom dagen om jag hade min bästa chans nu eftersom Roger är 30. Han är inte dålig för en 30-åring. Han visade hur mycket han kan kämåa så grattis, du förtjänade det.

- Jag kan inte se på er (i boxen) för då börjar jag gråta igen...vi gjorde ett bra jobb. Tack så mycket.

- Och så till sist ni i publiken. Alla pratar om pressen med Wimbledon och hur tufft det är men att ha er här gör det så mycket enklare att spela. Stödet har varit så otroligt så tack så mycket, sa världsfyran innan han åter bröt ihop i tårar.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×