Murray, Federer - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Tennis > Wimbledon

Murray nöjd med motståndet: "Pressen minskar på mig"

Murray nöjd med motståndet: "Pressen minskar på mig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/07/2012 kl 12:34
Hela Storbritannien drömmer om en Wimbledon-seger och Andy Murray är en match från att förlösa sina landsmän. Då är han nöjd med att möta Roger Federer i finalen. "Pressen minskar på mig på grund av den han är".
 

Trots hemmaplan och en förmodad galen publik i ryggen så är Andy Murray inte favorit inför söndagens Wimbledon-final. På andra sida nätet står nämligen 16-faldige Grand Slam-vinnaren, och sexfaldige Wimbledon-segraren, Roger Federer.

- Det är en stor utmaning för mig. Det är en match som jag inte förväntas vinna, men som jag kan vinna om jag spelar bra, säger Andy Murray till Reuters.

- Det kommer vara mindre press på mig på grund av vem han (Federer) är.

Det här blir Murrays fjärde Grand Slam-final och hans första på Wimbledon. Han har på sina tre finalförsök inte vunnit någon Grand Slam-final. I finalen av Australian Open 2010 förlorade han mot just Roger Federer i tre raka set. Vinner han idag blir han första britt att vinna Wimbledon sedan Bunny Austin gjorde det 1938.

MURRAY HAR PLUSSTATISTIK

Andy Murray vet att han kan slå Federer. Statistiken är på skottens sida då han har vunnit åtta och förlorat sju mot tennisspelaren som många ser som den bäste genom tiderna.

- Federer är helt klart en av de bästa genom tiderna och på Wimbledon har han nästa varit omutligt. Det skulle inte överraska mig om han hade den bästa vinst/förlust-ration genom tiderna här.

Roger Federer, som fått respass i kvartsfinal under de två senaste åren på Wimbledon, ser fram emot att vara tillbaka på centercourten. Det här blir den åttonde finalen på The All England Club för den förre världsettan. Den enda förlusten kom mot Rafael Nadal 2008.

- Jag har helt klart saknat att vara en del av finalen här de senaste åren, säger schweizaren.

- Jag har alltid gillat att möta den lokala hjälten på de platser jag spelar. Och här är Andy Murray helt klart det. Jag hoppas att jag kommer ha lite publikstöd, men det är inte det viktigaste just nu.

En sak är helt säker. Av de 15 000 åskådarna på läktaren så kommer majoriteten hoppas på att Andy Murray tar död på en 74 år gammal brittisk tradition.

Finalen livekommenteras på eurosport.se av tennisreporter Henric Larsson med start kl 15:00.

Oskar Bernövall - eurosport.se

 

kommentarer