serena williams - Reuters
 
Tennis

Serena årets spelare igen: "Jag är otroligt svårslagen"

Serena årets spelare igen: "Jag är otroligt svårslagen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 16:08
Kanske var det ett av årets mest väntade besked. Nu står det i alla fall klart - Serena Williams är årets spelare på WTA-touren: "När jag spelar bra är jag otroligt svårslagen", säger hon.
 

Säsongen började inget vidare för amerikanskan. Utslagen i fjärde rundan i Australian Open följt av ett chockerande uttåg ur Franska Öppna efter förlust mot Virginie Razzano i öppningsrundan.

Sedan vände allt för Serena Williams. Hon vann 48 av sina 50 avslutande matcher, en svit som räckte för att bärga titlar i Wimbledon, US Open samt slutspelet i Istanbul. Dessutom vann hon dubbla OS-guld, i singel och dubbel.

Williams avslutade året som världstrea men det råder inget tvivel om vem som är hetast. Victoria Azarenka och Maria Sjarapova, rankade etta och tvåa, har på sina totalt åtta försök inte vunnit en enda match mot Williams i år. Faktum är att de bara tagit ett enda set av amerikanskan.

- Jag har alltid sagt att om jag spelar bra och gör allting rätt så är jag otroligt svårslagen, sa hon efter finalen i Istanbul.

Det här var hennes fjärde utmärkelse som årets WTA-spelare. Tidigare har vunnit den 2002, 2008 och 2009.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×