Stanislas Wawrinka Switzerland - Reuters
 
Tennis > US Open

Tisdagens höjdare - Wawrinka: "Övertygad jag kan slå Novak"

Tisdagens höjdare - Wawrinka: "Övertygad jag kan slå Novak"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/09/2012 kl 13:01
Dagens US Open-höjdare på herrsidan blir mötet mellan världstvåan Novak Djokovic och schweizaren Stanislas Wawrinka samt den efterföljande bataljen mellan Juan Martin Del Potro och snart pensionerade hemmaspelaren Andy Roddick. "Jag är övertygad om att jag kan slå Novak", säger Wawrinka.
 

Titelförsvarande Djokovic har imponerat stort hittills i New York och är förstås skyhög favorit mot Wawrinka. Serben har 10-2 i inbördes möten och senast de båda möttes, i Madrid Masters tidigare i år, vann Djokovic med 7-6, 6-4.

- Novak är Novak. Det är svårt att möta honom på hardcourt. Det har han verkligen visat i år, säger Wawrinka till nachrichten.ch.

- På det här underlaget har han bara tre förluster i år. Det blir mycket svårt, men samtidigt en stor utmaning.

- Jag måste spela min allra bästa tennis. Problemet är att jag inte kan påverka hans spel. Han returnerar nästan allt och sätter stort tryck från baslinjen. Men jag vet att jag har spelet för att utmana de allra bästa. Man måste tro på sig själv och jag vet att jag har kvaliteterna som krävs. Många spelare tror inte att de kan slå Roger, Novak och Rafa, vilket är förståeligt. De vinner ju alla Grand Slams och Masters, men jag är övertygad om att jag kan slå Novak.

Vad gäller mötet mellan Del Potro och Roddick så är återigen stora känslor att vänta inne på Arthur Ashe. Amerikanen har ju sagt att han avslutar sin karriär i och med årets US Open och 30-åringen har fullt sjå att få igång sin småtrasiga axel och samtidigt hålla koll på det mentala spelet.

- Jag försöker hålla ihop mentalt och samtidigt njuta fullt ut av turneringen. Men jag vet att varje uppvärmning kan vara karriärens sista, säger Roddick, US Open-mästare 2003.

Del Potro, som vann på Flushing Meadows 2009 (den enda av de 30 senaste Grand Slam-titlarna som inte har vunnits av Federer, Nadal eller Djokovic), gör vad han kan för att fokusera på sitt.

- Jag vet att det är en speciell dag för honom men jag gör bara mitt jobb. Jag ska fokusera på min match, sköta mina rutiner och slå mina slag, säger argentinaren som har 3-1 i inbördes möten.

I damturneringen handlar det nu om kvartsfinaler. Världsettan Victoria Azarenka tar sig an australiskan Samantha Stosur medan ryskan Maria Sjarapova ställs mot fransyskan Marion Bartoli.

Här nedan hittar ni det fullständiga spelschemat på huvudarenorna.

Arthur Ashe Stadium, starttid 17.00
1. Victoria Azarenka (BLR) [1] v. Samantha Stosur (AUS) [7]
2. Maria Sjarapova (RUS) [3] v. Marion Bartoli (FRA) [11]
3. Stanislas Wawrinka (SUI) [18] v. Novak Djokovic (SRB) [2]
4. Juan Martin Del Potro (ARG) [7] v. Andy Roddick (USA) [20] (Inte före 01.00)
5. Nicolas Mahut/Julien Benneteau (FRA) v. Bob Bryan/Mike Bryan (USA) [2]

Louis Armstrong Stadium, starttid 18.00
1. Richard Gasquet (FRA) [13] v. David Ferrer (ESP) [4]
2. Janko Tipsarevic (SRB) [8] v. Philipp Kohlschreiber (GER) [19] (Inte före 20.00)

Eurosport och Eurosport 2 sänder runt 225 timmar live från US Open. Sändningarna startar 17.00 och pågår tills kvällspasset avslutats, cirka 07.00 svensk tid. US Open sänds även på Eurosport Player - där visas direktsända matcher från upp till sex banor samtidigt.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×