2012 US Open Finale Serena Williams - AFP
 
Tennis > US Open

Serenas revansch - vände och vann nervig finalrysare

Serenas revansch - vände och vann nervig finalrysare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 01:37
Serena Williams revanscherade sig efter sina misslyckanden i US Open och slog Victoria Azarenka med 6-2, 2-6, 7-5 i finalen. "Jag kan inte fatta att jag har vunnit", jublade amerikanskan efteråt.
 

US Open har blivit Serena Williams eget Everest.

Efter att ha vunnit sin tredje titel i New York 2008 följde tre misslyckade år för amerikanskan.

2009 hotade hon att köra ner en boll i halsen på en linjedomare efter att ha dömts för fotfel och förlorade semifinalen mot Kim Clijsters på ett poängstraff.

2010 missade hon hela turneringen på grund av en allvarlig fotskada och 2011 föll hon i finalen mot Samantha Stosur efter ett nytt omtvistat utbrott på banan.

Men 2012 kom den efterlängtade Grand Slam-titeln på hemmaplan - men det satt långt inne.

Williams inledde finalen i stor stil, totaldominerade första set med sina blytunga grundslag och välriktade förstaservar. Världsettan Victoria Azarenka hängde inte alls med och Serena vann övertygande med 6-2.

TAPPADE SPELET

Men i andra set blev världsfyran, som bara tappat strögame inför finalen, orörlig och Azarenka bjöds in i matchen. Vitryskan varierade sitt spel alldeles utmärkt och bröt Williams serve dubbelt fram till setseger med 6-2.

Azarenkas formtopp höll i sig in i skiljeset där hon snabbt bröt sin motståndares serve fram till 2-1. Serena hämtade upp breaket men tappade serven igen och fick se Azarenka gå upp till 5-3.

Men matchen skulle vända ännu en gång.

När Azarenka servade för matchen samlade Williams ihop till en sista kraftansträngning och lyckades vinna över all momentum till sin sida. Det räckte inte bara för att utjämna utan också för att bryta Azarenkas serve fram till 7-5 och seger i matchen.

- Jag kan inte fatta att jag vann. Jag hade förberett mitt förlorartal, sa Williams i sitt segertal.

FANTASTISK SEGERRAD

Titeln satte punkt för en makalös sommar för Serena Williams som nu har vunnit Wimbledon i singel och dubbel, dubbla OS-guld samt singeltiteln i US Open.

Segern var hennes 15:e Grand Slam-titel i karriären.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×