andy roddick, roger federer, miami 2012 - Reuters
 
Tennis > US Open

Federer om Roddick: "En fantastisk ambassadör"

Federer om Roddick: "En fantastisk ambassadör"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 08:38
Flera tennisstjärnor hyllar Andy Roddick efter beskedet att den tidigare världsettan lägger av. "Han är en stor mästare", säger Roger Federer.
 

Andy Roddick och Roger Federer slog igenom nästan samtidigt och möttes många gånger genom åren. Allra oftast slutade det på samma sätt, nämligen med seger för Roger Federer.

Schweizaren vann 21 av 24 möten spelarna emellan och den förlust som förmodligen sved allra hårdast för den hårdservande amerikanen var Wimbledon-finalen 2009 där han förlorade med 14-16 i avgörande set.

- Han kunde ha tagit den titeln. Det var det jag sa om honom 2009. Han förtjänade den titeln. I mitt tycke är han en Wimbledon-mästare och en fantastisk ambassadör för sporten, sa Federer efter sin seger mot Björn Phau.

Federer tycker att Roddick har fått leva under ett ovanligt hårt tryck på grund av sin nationalitet.

- Jag är tacksam för allt han gjort för sporten i USA. Det har inte varit lätt efter Sampras, Agassi, Courier, Chang, Connors och McEnroe. Det har varit svårt för honom ibland men han gjorde alltid sitt bästa. Det är allt man kan begära av en kille som Andy.

"FÖRLORAR EN VÄN PÅ TOUREN"

Serena Williams hoppades in i det sista att Roddick skulle ändra sig.

- Jag tänkte bara "snälla ändra dig". Det är svårt när du inte orkar förbereda dig på samma sätt längre.

Roddick tränade tillsammans med systrarna Williams i tonåren och framförallt vänskapen med Serena har varit fortsatt stark sedan dess.

- Det känns som att Andy alltid har funnits på touren så länge jag har varit där. Han har varit viktig för amerikansk tennis och US Open. Han har gjort så mycket, spelat så bra och är en sån stor spelare.

- Han har en fantastisk attityd och det är så många som ser upp till honom. Det är otroligt ledsamt för mig att förlora en vän på touren. Det kommer att bli tufft.

James Blake trodde att Roddick skulle fortsätta, framförallt efter titeln i Eastbourne och segern mot Roger Federer i Miami i våras.

- Samtidigt visste jag att hans kropp inte var densamma. Jag har ingen aning om hur det känns men det måste göra ont att serva i 225 km/h i nästan 20 år, säger Blake till AFP.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×