Roger Federer - Eurosport
 
Tennis > US Open

Federer: "Sampras, Edberg, Becker ... var de inte bra, eller?"

Federer: "Sampras, Edberg, Becker ... var de inte bra, eller?"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/08/2012 kl 10:57
Legendarer som John McEnroe och Andre Agassi har hävdat att den absoluta tennistoppen - med kvartetten Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Andy Murray - aldrig har varit vassare än nu. Ett påstående Federer själv ifrågasätter.
 

I dag startar US Open - årets sista Grand Slam-turnering som du följer LIVE på Eurosport, Eurosport Player och eurosport.se - och sannolikheten är stor att vi om två veckor har en turneringssegrare som heter antingen Roger Federer, Novak Djokovic eller Andy Murray - Rafael Nadal är ju skadad och kommer inte till spel.

Världsettan Federer vill dock tona ner snacket om att dagens toppkvartett är den bästa någonsin.

- Det skulle jag inte vilja säga, men jag vet inte. Kollar du bakåt i tiden, kanske 15 år hittar du namn som Sampras, Edberg, Becker, Agassi med flera. De killarna var inte bra, eller? frågar schweizaren retoriskt, och fortsätter:

- Kollar du ännu längre bakåt, säg 20 år, hittar du Connors, Lendl ... De var inte heller bra?

- Det är bara andra tider nu och definitivt en mer fysiskt krävande tennis, det är det inget snack om. Men å andra sidan spelar inte vi dubbel. Inte heller mixed. Kanske spelar vi färre matcher i dag, eftersom tennisen är mer påfrestande, men vi har samtidigt färre femsetare.

Federer håller med om att den nuvarande tenniseran är fantastisk, men han menar att det är näst intill omöjligt att ställa olika tider mot varandra.

- Du kan inte göra sådana jämförelser, men visst har vi en gyllene era just nu. Det var skönt att se vad Andy åstadkom under OS, skönt att se Novaks absolut galna fjolårssäsong, och sedan hänger ju Rafa och jag kvar. Det är defentivt fina tider. Det är väldigt intressant i toppen och bredden har aldrig varit bättre än nu. Men de bästa någonsin? Vi fyra där uppe? Det är väldigt svårt att säga.

Eurosport och Eurosport 2 sänder runt 225 timmar live från US Open. Sändningarna startar 17.00 och pågår till kvällspasset i New York avslutats, cirka 07.00 svensk tid. US Open sänds även på Eurosport Player - där visas direktsända matcher från upp till sex banor samtidigt.

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×