Djokovic Del Potro - AFP
 
Tennis > US Open

Dagens höjdare: Djokovic vs Del Portro - vem får flina i natt?

Dagens höjdare: Djokovic vs Del Portro - vem får flina i natt?

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/09/2012 kl 10:37
Torsdagens höjdare i New York är tveklöst mötet mellan världstvåan Novak Djokovic och livsfarlige argentinaren Juan Martin Del Potro.
 

Djokovic och Del Potro spelar sista matchen på Arthur Ashe Stadium - en munsbit för svenska nattugglor med andra ord.

De båda har mötts sju gånger under karriären och den serbiske världsettan har vunnit fem av matcherna. Djokovic segrade i det senaste mötet, 6-3, 6-2 i Cincinnati Masters, men dessförinnan vann Del Potro två fighter, dels bronsmatchen i London-OS, 7-5, 6-4, dels fjolårets Davis Cup-möte där Djokovic tvingades bryta i andra set på grund av skada.

Djokovic har hittills inte förlorat ett set i årets US Open, men Del Potro, mästare 2009, blir en rejäl utmaning och det vet givetvis serben om.

- Del Potro är en kvalitetsspelare, en som kan utmana vem som helst, på vilket underlag som helst när han är i fysisk form, säger Djokovic.

- Det är kvartsfinal. Nu finns det inte längre några riktigt klara favoriter. Jag verkligen prestera på topp.

Vinnaren i mötet kommer att ställas mot segraren i matchen David Ferrer-Janko Tipsarevic, torsdagens första kvartsfinal med start cirka 19.30.

Ferrer, fjärdeseedad i turneringen då landsmannen Rafa Nadal inte kom till spel, har hittills haft en enkel resa. Tipsarevic, som för andra året i rad når kvarten på Flushing Meadows, förväntar sig en stekhet match.

- Han är en riktig bulldog, det är ett som är säkert, säger Tipsarevic.

- Han spelar bollar på ett sätt som bara Rafa och han kan. Han är en av de där killarna som kan utsätta sin kropp för oerhört mycket lidande och smärta för att vinna. Jag antar att det är en av hans främsta styrkor.

Eurosport och Eurosport 2 sänder runt 225 timmar live från US Open. Sändningarna startar 17.00 och pågår tills kvällspasset avslutats, cirka 07.00 svensk tid. US Open sänds även på Eurosport Player.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×