djokovic murray - Imago
 
Tennis > US Open

22.00: Ska Murray säkra första Grand Slam-titeln?

22.00: Ska Murray säkra första Grand Slam-titeln?

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 12:08
Klockan 22.00 startar årets US Open-final. Världstvåan Novak Djokovic tar sig an Andy Murray som jagar sin första Grand Slam-titel. "Mentalt är Murray mer aggressiv nu. Det var det han saknade tidigare. Nu ser jag honom som en av de mest kompletta", säger Djokovic. Följ dramat LIVE på Eurosport.
 

Andy Murray är en av två män som har förlorat sina fyra första Grand Slam-finaler - skottens tränare Ivan Lendl är den andre - och världsfyran kommer naturligtvis att göra allt han kan för att undvika ytterligare en tung plump.

- Jag tror inte att det finns någon klar favorit. Han jagar sin första Grand Slam-titel och kommer vara väldigt motiverad. Förhoppningsvis kan vi bjuda på vår allra bästa tennis, säger Djokovic, som ordnade finalbiljetten via 2-6, 6-1, 6-4, 6-2 mot David Ferrer.

Djokovic har 8-6 i inbördes matcher mot Murray men förlorade det senaste mötet. Skotten besegrade serben i OS-semifinalen och vann ju sedan hela turneringen.

- De flesta av våra matcher har varit mycket jämna. Det har handlat om små marginaler, säger Djokovic.

Murray själv pratar inför finalen om ett stärkt självförtroende:

- Att vinna en Grand Slam är det som återstår i min karriär, så det är naturligtvis jätteviktigt. Men när jag vann OS kändes som en del av pressen försvann. Det kändes mycket bättre efter den segern. Kanske blev jag av med en del frågetecken vad gäller mig själv och min tennis.

Eurosport och Eurosport 2 sänder runt 225 timmar live från US Open. Kvällens final startar 22.00 och kan även följas på Eurosport Player.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×