Roger och Robin - Scanpix
 
Tennis > US Open

Robin redo för ny fight - med samma vapen

Robin redo för ny fight - med samma vapen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2010 kl 22:24
1-12 i inbördes - i natt är det dags för en ny batalj mellan underdogen Söderling och schweiziske världstvåan Federer. Henric Larsson, tennisreporter på eurosport.se, analyserar spelarnas styrkor och svagheter och konstaterar att svensken återigen får förlita sig på sin serve och sin tunga forehand.
 

Forehand 5-4 (Söderlings betyg först)
När Robin Söderling får möjlighet att veckla ut sin makalösa slägga hänger ingen med. Ett extremt vapen.

Federers forehand är väldigt exakt och kanske lite mer användarvänlig än Robins, men schweizaren har inte samma mördande punch.

Backhand 2-5
En av Robins svagheter. Svensken skopar upp bollarna ok men har inte samma power som på forehandsidan och missarna kommer betydligt tätare.

Schweizarens backhand är förmodligen den vackraste i världen och han hittar vinklar som ingen annan. Den kan klicka ibland men allt som oftast inte.

Volley 3-4
Robin trivs i bakplan men volleyspelet har stått högt på dagordningen när det gäller punkter som han och tränare Norman vill förbättra.

Federer är ingen utpräglad volleyspelare, men har en sådan extrem bollkänsla att även den här disciplinen är i absolut världsklass.

Serve 5-4
En gren som Söderling vinner. Svenskens serve är flack, svårläst och mycket kraftfull. Högst fyra-fem spelare i världen servar hårdare än Robin och ingen servar bättre än svensken när allting stämmer.

Inte schweizarens mest utmärkande vapen, men han har en galen förmåga att plocka fram det bästa ur sin serve när det som mest behövs.

Underlag 4-5
Söderling har länge fått höra att han gör sig bäst på hardcourt, men de största framgångarna har kommit på grus eller inomhus. De yttre förhållandena kan ställa till det i värsta fall.

Federer är i absolut världsklass på samtliga underlag men har under flera år känts närmast untouchable på hardcourt. Älskas av publiken och störs varken av väder eller vind.

Rutin 4-5
Tibrosonen har spelat två Grand Slam-finaler och vunnnit fem titlar. Har börjat bygga upp en imponerande meritlista.

Federer har vunnit allt som går att vinna både en och två gånger.

Form 4-5
Söderling inledde US Open väldigt trögt, men har långsamt spelat upp sig. Mot Montanes kanske han inte visade sig från sin bästa sida men han hoppar säkert upp ett par pinnhål mot världstvåan.

Federer har tillsammans med Rafael Nadal visat prov på bäst form så här långt. Schweizaren har fortfarande inte tappat ett set och spelat med makalöst stort självförtroende.

Psyke 3-3
Söderlings mentala status ifrågasätts fortfarande och är kanske inte i klass med världens stabilaste killar. Men han blir bättre och bättre på att hantera press och motgångar.

Federer har haft problem med att spelare tagit sig in i huvudet på honom och därför darrat betänkligt mot vissa motståndare. Det återstår att se om Robin kan bli en sådan. Federer kan å andra sidan vara totalt oövervinnerlig.

Fotarbete 2-4
Söderling är över 190 centimeter lång och väger tungt. Det hjälper honom i många aspekter men inte mot spelare som tvingar honom att röra sig.

Roger Federer rör sig likt en katt över banan och har den perfekta kroppsbyggnaden för att spela tennis på den här nivån.

Totalt 32-39

Henric Larsson - eurosport.se

US Open följer du på Eurosport, Eurosport Player och eurosport.se. Kvartsfinalen Robin Söderling-Roger Federer spelas som sista match på Arthur Ashe Stadium. Kvällspasset inleds 01.00 med förstaseedade danskan Caroline Wozniackis kvarsfinal mot slovakiskan Dominika Cibulkova. Söderlings match bör starta runt 03.00 och sänds direkt på Eurosport och Eurosport Player.

Skaffa Eurosport Player

Eurosports TV-tablåer

Två repriser av Söderling-Federer finns preliminärt inplanerade kl 07.30 på Eurosport och kl 13.30 på Eurosport 2. Matchen kommer även finnas tillgänglig video-on-demand via Eurosport Players arkiv

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×