ATP Indian Wells Semifinals Federer Nadal - Imago
 
Tennis > US Open

Nadals US Open i fara - Federer orolig: "Synd om honom"

Nadals US Open i fara - Federer orolig: "Synd om honom"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/08/2012 kl 07:59
Rafael Nadal kan fortfarande inte garantera att han är redo för spel i US Open om två veckor, något som oroar kompisen och världsettan Roger Federer. "Jag kan inte fatta att han har varit borta såhär länge", säger världsettan.
 

På grund av sina knäproblem har inte Rafael Nadal kunnat spela tävlingstennis sedan Wimbledon i början på juli månad.

Världstrean har dragit sig ur uppvärmningsturneringarna inför US Open i Toronto och Cincinnati och kan nu även missa höstens stora huvudmål. De krånglande knäna är inte samma problem som tidigare, har Nadal upptäckt.

- Jag vet inte om jag är redo i tid till US Open.

- Jag kan inte säga ja eller nej. Det här är inte samma skada som under tidigare år. Jag har upptäckt att den är lite annorlunda, säger spanjoren till den spanska tv-kanalen Laverdad.

FEDERER OROLIG

Nadals ständige rival tillika nära vän, Roger Federer, börjar bli riktigt orolig och tycker synd om sin skadedrabbade kollega.

- Jag tänkte skriva till honom och se hur han har det för han har varit borta så länge. OS, tänkte jag, det är väl lugnt. Det är ett personligt val. Jag var övertygad om att vi skulle se honom i Toronto men nu har han missat både Toronto och Cincinnati.

Skadeproblemen förvånar Federer som tyckte att Nadal verkade må riktigt bra i början på sommaren.

- Det är väldigt överraskande eftersom det inte var något vi fick höra om före skadan. Han spelade så bra på gruset och verkade faktiskt må bra under Wimbledon. Han fick mer tid eftersom han förlorade tidigt i Wimbledon så de här två återbuden kom som en överraskning för mig. OS också. Jag tycker så synd om honom. Jag hoppas att han kommer tillbaka till US Open.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×