Novak Djokovic Toronto Masters Roger's Cup - Scanpix
 
Tennis > Toronto Masters

Djokovic dominant i finalen - knappar in på Federer

Djokovic dominant i finalen - knappar in på Federer

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 07:20
Richard Gasquet hade skrällt sig hela vägen fram till finalen i Toronto Masters men där tog det stopp mot Novak Djokovic som kontrollerat vann med 6-3, 6-2. "Jag har gjort det bra, måste jag säga", konstaterade serben när han höjde segerpokalen.
 

Inför Toronto Masters var det fyra månader sedan Novak Djokovic vann en ATP-turnering. Sedan dess har mycket hunnit hända och han har bland annat blivit av med posiitonen som världsetta.

Men i Toronto bröt han sin titeltorka och skaffade sig ett utmärkt läge att ta tillbaka förstaplatsen från Roger Federer.

Världstvåan hade inga större problem med den 26-årige fransmannen Richard Gasquet som överraskande tagit sig hela vägen till finalen. Turneringens sista match blev en snabb affär som slutade 6-3, 6-2 till världstvåan.

- Jag hade kunnat göra det bättre men när du spelar mot Novak så håller han en så hög nivå så det är tufft att spela mot honom, sa Gasquet som nu avancerar från 21:a till 13:e plats på världsrankingen.

Djokovic, som känt sig trött och sliten den senaste tiden, stod för en mycket dominant insats och var nöjd med vad han fått ut av veckan i Kanada.

- Jag är väldigt glad över att vara i den här positionen. Jag förväntade mig verkligen inte att vinna den här turneringen efter de känslosamma förlusterna i OS. De tog verkligen hårt på mig. Jag försökte studsa tillbaka och jag har gjort det bra måste jag säga.

Tack vare segern ligger Djokovic bara 75 poäng bakom Roger Federer på världsrankingen och kan gå om honom redan i samband med denna veckas turnering i Cincinnati.

SEMI FÖR LINDSTEDT

Robert Lindstedt och Horia Tecau nådde semifinalen i dubbelturneringen där spanjorerna Marc Lopez och Marcel Granollers blev för svåra och vann med 7-6, 7-5.

Det spanska paret fick slutligen ge sig i finalen mot bröderna Bob och Mike Bryan. De amerikanska tvillingarna firade sin 80:e titel tillsammans efter seger med 6-1, 4-6, 12-10.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×