Eurosport
 
Tennis

Tonis galna utspel: "Hoppas Federer och Djokovic skadar sig"

Tonis galna utspel: "Hoppas Federer och Djokovic skadar sig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 16:29
Rafael Nadals farbror och coach, Toni Nadal, har under de senaste dagarna pepprat pressen med citat. Dels har han sågat organisationen ATP, dels har han sagt att hoppas Roger Federer och Novak Djokovic skadar sig. Det sista menat som ett skämt.
 

Rafael Nadal ska inom kort göra comeback efter sex månaders skadefrånvaro. Han kommer att börja spela tennis igen i turneringen i Doha i slutet av december. Spanjoren har pratat om att det kan bli svårt att åter nå den yttersta världstoppen.

- Mitt mål när jag gör comeback är att ge max. Om mitt max betyder att jag blir världsetta igen, kanon, men skulle det bara räcka till att vara rankad åtta i världen kommer jag ändå vara nöjd, sa han förra veckan.

För att bli världsetta igen, som han var 2008, kommer han behöva peta ned Novak Djokovic och Roger Federer från tronen. Och kan han inte göra det genom att slå dem på tennisbanan, så har tränare och farbror Toni Nadal en annan, enkel - om än ondskefull - lösning på problemet.

- Vi får hoppas att Federer och Djokovic skadar sig, säger tränaren skämtsamt enligt brasilianska tenisnews.

Och Toni Nadal vill tydligen röra om ännu mer i tennisgrytan. Bara dagen efter "skadeattacken" går han till angrepp mot ATP. Han menar att det täta matchschemat gjorde att Nadal skadade sig.

- När du tävlar så ofta på en så hög nivå är det omöjligt att undvika skador, säger tränaren i en intervju med argentinska tidningen FueBuena.

Toni Nadal är också mycket kritisk till att så många turneringar spelas på hårt underlag.

- Hade det varit upp till oss hade vi alltid spelat på grus, men så funkar det inte. Men jag menar, tennis är en sport som spelas på många olika underlag, gräs och grus också.

- På grund av ATP har Rafael aldrig, förrän nu, vunnit en Masters-turnering. Vad problemet är? Problemet är att när de frågar spelarna vad de vill spela på, då svarar de flesta hardcourt, säger han besviket.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×