Tennis 2012 Australian Open Nishikori - Eurosport
 
Tennis

Nishikori till Kina trots konfliken: "Ska nog gå bra"

Nishikori till Kina trots konfliken: "Ska nog gå bra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/09/2012 kl 14:45
Kei Nishikori trotsar den heta konflikten mellan Japan och Kina och åker till Shanghai Masters precis som planerat. "Det borde vara lugnt", säger japanen till Reuters.
 

Läget mellan Japan och Kina är mer spänt än på många år. Orsaken är striden om ett par obebodda öar. Ärendet blev extra känsligt av att två japanska aktivister landsteg på öarna på dagen exakt 81 år efter att Japan inlett sin ockupation av Kina.

Händelsen har lett till en militär kapprustning på och omkring öarna och har startat en våg av våldsamma protester mot Japan i Kina. Många japaner har valt att lämna landet och flera idrottare har avrådits från att tävla på kinesisk mark.

Men när Shanghai Masters inleds om ett par veckor finns Kei Nishikori med i startfältet. Han tänker inte låta sig påverkas av den politiska oron.

- Nej, det borde vara lugnt.

- Jag vill inte blanda mig i det där för mycket eftersom mitt jobb är att spela tennis och göra mitt bästa på banan. Allt kan hända men förhoppningsvis gör det inte det, säger japanen till nyhetsbyrån Reuters.

En av de japanska idrottare som stoppats från att tävla i Kina är bordtennisspelaren Kasumi Ishikawa. Arrangörerna sade sig inte kunna garantera OS-deltagarens säkerhet.

- Hon är faktiskt en vän till mig. Det är lite sorgligt eftersom hon älskar att spela bordtennis på samma sätt som jag älskar tennis.

- Jag hoppas det löser sig.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×