Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Tennis - ATP i Bastad

Båstad påverkas inte av Wimbledonflytt

Tennisturneringen Wimbledon flyttas fram en vecka från och med år 2015. Ett hot mot Swedish Open i Båstad? Inte enligt turneringschefen Thomas Wallén.

På torsdagen fattade All England Club, tävlingsledningen för grästurneringen, att den ska flyttas fram en vecka från och med 2015.

Anledningarna är att spelarna ska få mer tid till vila efter Franska mästerskapen i Paris och få mer tid till att ställa om från gruset i Paris till gräset i London. Flera spelare, bland andra Novak Djokovic och Rafael Nadal har uttryckt att tiden mellan turneringarna är för kort. I dag skiljer det bara två veckor.

Ur svensk synvinkel skulle det kunna få konsekvenser för Swedish Open i Båstad. Båstadstennisen brukar starta veckan efter Wimbledon, så även i år.

Men Thomas Wallén, turneringschef för Swedish open i Båstad är inte orolig.

- Det här kom inte som någon överraskning för oss. Nu ska pusslet läggas för framtiden med tävlingar från och med 2015. Vi vet mer i början av september, säger Wallén till TT och fortsätter:

- Indikationerna är definitivt att Båstad ligger kvar efter Wimbledon. Det är ganska låga odds att det blir en förflyttning för Båstad.

Är framflyttningen av Wimbledon en fara för Swedish open?

- Absolut inte.

TT

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil