2012 Jeux Olympiques Jo-Wilfried Tsonga - AFP
 
Tennis > Stockholm Open

Världssexan Tsonga blir affischnamn i Stockholm Open

Världssexan Tsonga blir affischnamn i Stockholm Open

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 16:01
Stockholm Open har gjort klart med sitt stora affischnamn inför årets turnering. Fransmannen Jo-Wilfried Tsonga är mannen som ska locka folk till Kungliga Tennishallen i höst. "Det är en kille som man verkligen gillar att se spela tennis", säger Thomas Johansson till eurosport.se.
 

Med åtta ATP-titlar och en Grand Slam-final på meritlistan blir Jo-Wilfried Tsonga det självklara dragplåstret inför Stockholm Open. Nu är han den förste spelaren att presenteras av tävlingsledningen.

Sedan toppkvartetten tackat nej till spel stod Tsongas namn högt på turneringens önskelista.

- Vi tyckte alla att Tsonga är en kille som man verkligen gillar att se spela tennis. Det händer alltid något på banan. Han var väldigt intresserad och vårt förstaval efter de fyra stora, säger sportchefen Thomas Johansson till eurosport.se.

Turneringen har ytterligare ett namn klart som man kommer att släppa i ett senare skede. En som däremot redan är klar är det australiska stjärnskottet Bernard Tomic som återvänder till turneringen.

Man bedriver fortfarande intensiva förhandlingar med handfull spelare. Däribland fjolårets finalpar Milos Raonic och Gaël Monfils.

- Vi har en diskussion med MIlos. Han gillade turneringen ifjol och är en av de unga spelare som vi verkligen vill ha. Jag tror att det blir svårare att få honom i år dock.

Fjolårsvinnaren Monfils är skadad sedan en tid tillbaka och nobbade bland annat spel i Båstad för en månad sedan.

- Vi har en diskussion och han är väldigt intresserad av att komma.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×