Thomas Johansson - AFP
 
Tennis > Stockholm Open

Stockholm Open kan spelas helt utan svenskar

Stockholm Open kan spelas helt utan svenskar

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 14:04
Stochkolm Open kan spelas helt utan svenskt deltagande i singel, varnar sportchefen Thomas Johansson. "I dagsläget tycker jag inte att någon av svenskarna har förtjänat ett wild card till huvudturneringen", säger han till eurosport.se.
 

Stockholm Open kan för första gången genomföras utan svenskt deltagande i singel. Tävlingsledningen vill se blågult i lottningen men tycker inte att någon av de svenska spelarna är en lämplig kandidat för ett wild card.

- Jag tycker i dagsläget inte att någon av svenskarna har förtjänat ett wild card till huvudtävlingen, säger sportchefen Thomas Johansson till eurosport.se.

- Jag brinner för svensk tennis och vill se svenska spelare i lottningen till kval och i huvudtävlingen. Vi vill ha svenska killar i lottningen men de måste ha förtjänat det. Jag tycker inte att man kan ge någon chansen bara för att man ska göra det. Det måste finnas någonting bakom.

Ingen av de svenska spelarna är rankad bland de 400 bästa i världen och kommer således att få svårt att ens platsa i kvalturneringen. Johansson och vapendragaren Jonas Björkman vill se mer från svenskarna och hoppas att en eller flera tar chansen under Davis Cup-matchen mot Belgien.

- Jag är nyfiken på Davis Cup, hur killarna skött sig på träningar och hur de har spelat under matcherna.

Johansson och Björkman kommer att ha nära kontakt med Sveriges DC-kapten Thomas Enqvist men även Magnus Norman som ligger bakom tennisakademin Good to Great.

- Thomas ser dem spela och träna varje dag och är ett värdefullt bollplank. Vi har även bra kontakt med Magnus och försöker göra en bra research om vilka som är heta och skulle kunna matcha de killar som vi har i lottningen nu.

Sveriges högst rankade spelare i singel
416. Michael Ryderstedt
417. Patrik Rosenholm
440. Christian Lindell
646. Patrik Brydolf
750. Daniel Berta

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×