Patrik Rosenholm - Scanpix
 
Tennis > Stockholm Open

Rosenholm nervös inför tuff ATP-debut: "Ska göra mitt bästa"

Rosenholm nervös inför tuff ATP-debut: "Ska göra mitt bästa"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/10/2012 kl 10:27
I kväll får Sveriges högst rankade tennisspelare, Patrik Rosenholm, för första gången chansen på ATP-nivå när han ställs mot fjolårssegraren Gaël Monfils i Stockholm Open. "Jag har aldrig mött en så bra spelare förut", säger han till eurosport.se.
 

Robin Söderling är sjuk.

Joachim "Pim-Pim" Johansson och Michael Ryderstedt har lagt av.

Andreas Vinciguerra har precis dragit igång ännu en comeback.

Därför finns bara en svensk singelspelare i årets upplaga av Stockholm Open - han heter Patrik Rosenholm och kom in på turneringens sista wild card.

Turneringsdirektören Thomas Johansson hotade länge med att genomföra turneringen helt utan svenskar i singel men valet föll till slut på den 436-rankade stockholmaren som nu står redo för ATP-debut.

- Det är nervöst självklart. Jag har inte spelat huvudtävling i en ATP någon gång tidigare, men det känns jättespännande och fruktansvärt kul, säger 24-åringen till eurosport.se.

På pappret är karriärens första ATP-match en minst sagt knepig uppgift. Fjolårssegraren Gaël Monfils, som bäst rankad sjua i världen, står för motståndet.

- Jag har aldrig mött en så bra spelare förut, bortsett från när jag har tränat mot Robin (Söderling). Jag måste fokusera på mitt spel men försöka lägga över mycket spel på hans backhand. Jag får försöka hålla honom mitt i banan eller låsa fast honom i ett hörn. Jag fokuserar mer på att hålla en högre nivå.

NOBBADES I BÅSTAD

Rosenholm fanns med i snacket om ett wild card även till Swedish Open, men den chansen gick istället till svensk-brassen Christian Lindell.

- Det är klart att jag var besviken att jag inte fick det i Båstad, men jag blev delaktig i varför de gav det till Christian. Han är en jättebra grusspelare och jag unnar honom chansen att spela där. Jag hoppas att folk unnar mig det här.

I och med att Michael Ryderstedt nyligen bestämde sig för att sluta spela 28 år gammal, ser Rosenholm ut att vara rankad som nummer ett inom svensk tennis ett bra tag till.

- Det är liksom inte mitt fel att vi har en kille som är sjuk och en annan som precis lagt av med sin satsning.

- Det är jättekul att spela för Sverige, men tennis är ingen lagsport. Med tanke på var jag är rankad så tycker jag inte att man kan begära något av mig förutom att jag gör mitt bästa ... men det är synd att vi inte har fler spelare.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×