Patrik Rosenholm - Scanpix
 
Tennis > Stockholm Open

Äventyret över för Rosenholm: "Svårt att få kläm på spelet"

Äventyret över för Rosenholm: "Svårt att få kläm på spelet"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/10/2012 kl 23:34
Segern mot Gael Monfils var en makalös sensation. Men i den andra omgången av Stockholm Open tog det slut på lyckan för wildcard-spelaren Patrik Rosenholm.
 

Tisdagens resultat tillhörde kategorin jätteskrällar.

Onsdagen var tillbaka till verkligheten.

Då försvann Patrik Rosenholm ut ur Stockholm Open, 0-6, 2-6, mot Michail Juznyj i andra omgången.

Vinsten mot regerande mästaren Gael Monfils var en sensation. När sedan Rosenholm dagen efter fick göra sin andra match på ATP-nivå blev det tydligen hur stort steget kan vara om motståndaren är motiverad och tar sin uppgift på allvar.

Det gjorde inte Monfils, däremot Juznyj.

- Han(Juznyj) missar få bollar och får in mycket servar. Det var svårt att få kläm på hur jag skulle spela, sade Rosenholm

Då blev det också att åka av för Rosenholm. Inför mer än halvtomma läktare var det klasskillnad. Juznyj, tidigare topp 10-spelare, nu rankad 27:a och tvåfaldig US Open-finalist, har ett helt annat tempo än Rosenholm, inför turneringen rankad kring 400-strecket.

Juznyj lät 24-årige Rosenholm stå för misstagen och gjorde det Monfils borde/skulle ha gjort, utnyttjade svagheterna, bland annat svenskens serve som saknar den tryck och hastighet som behövs i ATP-sammanhang.

Men även om knappast setsiffrorna visade det var Rosenholm ändå ett sätt en vinnare. Tilldelat ett wild card tog han till vara på chansen när han besegrade Monfils och tog en historisk seger.

Det var det han vinsten han bör ta med sig från Kungliga tennishallen, knappast onsdagens förlust.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×