Gael Monfils 2012 - AFP
 
Tennis > Stockholm Open

Efter fiaskot i Stockholm - Monfils blåser av säsongen

Efter fiaskot i Stockholm - Monfils blåser av säsongen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 18:35
Gaël Monfils förlust mot svenske doldisen Patrik Rosenholm blev fransmannens sista insats under 2012. Nu ställer han in resten av säsongen.
 

Gaël Monfils vill förmodligen bara glömma den här säsongen så fort som möjligt.

Den tidigare världssjuan missade hela fyra månaders spel på grund av knäproblem och när comebacken var nära tvingades fransmannen byta racket eftersom tillverkaren Prince gick i konkurs. Comebacken varade bara i tre turneringar. Nu stänger han ner årets säsong, men det är inte på grund av knäproblemen.

- Det är inte på grund av mitt knä. Det är mycket bättre. Jag är bara inte alls där jag vill vara rent spelmässigt, säger han till den franska sporttidningen L'Equipe.

Monfils uppger att han fick laborera rejält med sitt spel under veckan i Stockholm.

- All tid jag fick lägga på att rehabilitera mitt knä är tid som jag inte kunde lägga på att vara på banan. Så i Stockholm laborerade jag. Och jag är trött på att göra det. Jag vill komma tillbaka men det är svårt att acceptera att det är såhär svårt. Det kommer bli väldigt svårt att avancera på rankingen men det är en utmaning jag gillar, säger Monfils.

Fransmannens sista insats under året blev förlusten mot den svenske doldisen Patrik Rosenholm i den första omgången i Stockholm Open, en turnering där Monfils var regerande mästare.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×