nicolás almagro Us Open 2012 - Eurosport
 
Tennis > Stockholm Open

Båstad-stammisen Almagro till Stockholm Open

Båstad-stammisen Almagro till Stockholm Open

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 14:25
Nicolas Almagro har tilldelats Stockholm Opens första wild card. Världstolvan spelade final i Swedish Open i somras. "Det är inte många turneringar som får wild card-förfrågningar från så högt rankade spelare", säger Thomas Johansson till eurosport.se.
 

Startfältet i Stockholm Open spetsas ytterligare inför årets turnering.

På fredagen meddelade arrangörerna att världstolvan Nicolas Almagro kommer till turneringen.

- Det här är något som vi är väldigt stolta och glada över, säger sportchefen Thomas Johansson till eurosport.se och berättar att det kan komma in ytterligare något tungt namn inför turneringen.

- Vi ska avvakta och se vad som händer i Peking, Tokyo och Shanghai. Eftersom Rafael Nadal förmodligen inte kommer att spela ATP-slutspelet så kommer det att bli en till plats ledig. Det blir ett getingbo där mellan spelare som Almagro, Juan Monaco, Milos Raonic, John Isner och Janko Tipsarevic. Det kommer att vara spelare där som letar efter matcher och värdefulla poäng.

Spanjoren har aldrig spelat i Stockholm tidigare men har varit en flitig gäst i Båstad där han har nått tre finaler och vunnit en.

Under årets säsong har Almagro vunnit turneringarna i Sao Paolo och Nice och dessutom spelat kvartsfinal i Franska Öppna.

Turneringen meddelade i går att Santiago Giraldo och Nicholas Mahut inte kommer till spel i turneringen på grund av skador. Däremot ser Gaël Monfils ut att komma till spel. Fransmannen har återigen besvär med samma knäskada som tidigare men ska vara spelklar lagom till Stockholm Open, tror Johansson.

- Han ska vara ok till Stockholm. Det är fortfarande knäna som stökar för honom. Det blev lite för mycket direkt för honom. Han hade varit borta så länge och sedan blev det flera matcher på två veckor.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×