2012 Queen's Nalbandian - Getty Images
 
Tennis

TV: Sparkade linjedomaren blodig - slipper avstängning

TV: Sparkade linjedomaren blodig - slipper avstängning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/06/2012 kl 14:16
Böter men ingen avstängning. David Nalbandian slipper hårdare straff efter att han sparkat på en linjedomare i Queens. "Vi tar det inte vidare från vad som hände på banan", säger ATP-supervisor Tom Barnes.
 

Argentinaren ledde finalen mot Marian Cilic men hade precis tappat sin serve i andra set när hans frustration gick ut över linjedomaren. Den förre världstrean sparkade på en reklamskylt där linjedomaren satt, skylten gick sönder och sparken träffade även rättskiparen på benet. Blodvite uppstod och matchen bröts. Cilic tilldömdes segern.

- När jag såg skadan handlade det inte om en bedömning från min sida. Jag hade inget annat val, säger supervisor Tom Barnes, som efter 22 års erfarenhet på ATP-touren aldrig tidigare sett blod på en tennisbana, till AP.

Trots skandalscenerna ser Nalbandian ut att slippa avstängning.

- Vi tar det inte vidare från vad som hände på banan. Ingen är en vinnare i en sådan här situation. Det är en dålig sak för alla inblandade och David gjorde det inte med flit.

Argentinaren riskerar däremot böter upp till 10 000 euro.

Nalbandian, som gick miste om 45 000 euro i prispengar och rankingpoäng för att nå finalen, ångerfull efter matchen och angav "frustration" som anledning till sitt beteende. Argentinaren delade även ut hård kritik mot ATP. Kritik som enligt Barnes kommer att leda till en utredning.

- Det var tufft att finalen slutade så här, men ibland känner vi en sådan press från ATP att spela så många turneringar. I början av året måste du skriva på och godkänna allt som ATP säger och ibland håller du inte med. Och om du inte vill skriva på så får du inte spela ATP-turneringar. Du har inte en chans att fråga, att säga till, att förändra någonting, ingenting, sa Nalbandian.

I Australian Open tidigare i år bötfälldes han med 8000 dollar efter att ha kastat vatten på en funktionär efter en femsetsförlust mot John Isner. Enligt AAP kan incidenten i januari påverka hur ATP ser på utbrottet i Queens. Nyhetsbyrån skriver att han kan riskera åtta matchers avstängning. ATP har inte uttalat sig i frågan.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×