Sharapova - Imago
 
Tennis

Sjarapova: Ökad prispott borde inte ödslas på förlorare

Sjarapova: Ökad prispott borde inte ödslas på förlorare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 16:00
Prispengarna är rekordhöga i Australian Open. Men Maria Sjarapova är inte nöjd. Ryskan tycker att sämre spelare får för mycket betalt. "Kompensation för ju fler matcher du vinner är rätt", anser hon.
 

Australian Open är den Grand Slam-turnering med högst pengapott efter höjningen från 26 till 30 miljoner dollar. Hur pengarna ska fördelas är ännu inte känt. Men de största höjningarna väntas ske i de första omgångarna för att gynna lägre rankade spelare som kämpar för att hålla liv i sina karriärer.

Roger Federer, president för ATP:s spelarråd, har hyllat fördelningen. Maria Sjarapova är inte lika övertygad.

- Jag vet inte om jag håller med om en höjningen för spelare som förlorar i första omgången. Kompensation för ju fler matcher du vinner är rätt, men jag är inte säker på det där med första omgången, säger Sjarapova som spelat in 22 miljoner dollar under karriären.

Ryskan är dock nöjd med att Australian Open höjer prispengarna och hon tycker att andra Grand Slam-turneringar borde göra detsamma.

Konkurrenten Serena Williams, styrelsemedlem i WTA:s spelarråd, är däremot nöjd med höjningen.

- Jag vet att alla klagar över prispengarna men det var en bra höjning. Vi vet att turneringarna tjänar mycket pengar på oss. Vi kan inte kräva 30-40 procent mer. Förhoppningsvis kan vi gradvis höja varje år.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×