Andreas Siljeström - AFP
 
Tennis

Sargad Siljeström gör comeback nästa vecka

Sargad Siljeström gör comeback nästa vecka

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/09/2012 kl 16:31
Sedan Andreas Siljeström bröt foten i juni har det mesta gått fel. Nästa vecka gör dubbelspecialisten comeback efter en mardrömslik sommar. "Det var extra oflyt med timingen", säger Siljeström till eurosport.se.
 

I juni såg det mesta riktigt bra ut för Andreas Siljeström. 31-åringen hade nått final i ATP-turneringen i Belgrad tillsammans med dubbelpartnern Martin Emmerich och nått sin högsta ranking i karriären. Han nosade också på en plats i det svenska Davis Cup-laget och OS-dubbeln när allt plötsligt raserades.

Siljeström bröt foten i samband med en övning i gymmet och missade Wimbledon, OS, Swedish Open och US Open. Skadefrånvaron förlängdes ytterligare sedan han gått på för fullt lite för tidigt i sin iver att komma tillbaka efter skadan.

- Jag gick på lite för tidigt efter 5-6 veckor och trodde att jag kunde spela. Jag började slå och köra lite fys men blev sämre i foten. Sen fick jag ta 3-4 veckor ledigt helt utan att göra någonting, säger Siljeström till eurosport.se.

I förra veckan började stockholmaren träna för full och redan nästa vecka gör han comeback i en polsk Challenger trots att foten fortfarande inte är helt återställd.

- Nu kan jag spela och träna på foten nästan för fullt, men jag känner att den inte är helt 100. Det känns konstigt att inte kunna trycka ifrån helt. Jag vet inte om den här läkt och det är lite oroväckande.

Men trots oron har den långe svensken fått rådet att satsa ändå.

- Jag har pratat med vår Davis Cup-läkare som säger att jag ska ut och försöka börja tävla igen. Håller foten så håller det. I efterhand borde man kanske ha opererat eftersom just det här stället på foten är så svårläkt.

- Det är jobbigt att veta att det kan gå sönder igen för då blir det operation och då måste jag gå igenom det här igen. Det är fysiskt och mentalt jobbigt att vara hemma och följa alla resultat och se hur det går för mina kompisar. Men jag funderar på att ta den risken och börja åka ut och spela.

SÄMSTA TÄNKBARA LÄGE

För Siljeström kunde skadan inte ha kommit i ett mer olämpligt läge. När han ser tillbaka på skadan känner han att han kan ha gått miste om en rejäl möjlighet att etablera sig på ATP-touren.

- Det var extra oflyt med timingen. Jag var på väg att etablera mig och hade inga poäng att försvara på en och en halv månad. Jag hade 7-8 ATP-turneringar där jag hade gått in i huvudtävlingen och en väldigt står chans att komma ifrån Challengerturneringarna så visst kunde timingen ha varit sämre.

Till råga på allt har Siljeström blivit av med sin dubbelpartner Martin Emmerich som han spelat med sedan sommaren 2011.

- Jag måste ut och hitta en ny partner. Han har börjat spela med en annan i och med att jag har varit borta så länge. Så det är bara ut och ragga igen och försöka hitta någon som spelar det spel som passar mig.

Skadefrånvaron har inneburit en helt ny verklighet för 31-åringen som aldrig råkat ut för något liknande tidigare. Men trots alla motgångar är han fast besluten att komma tillbaka starkare än någonsin tidigare.

- Allt är väldigt nytt för mig och jag vet inte hur jag ska tänka och känna inför att börja om när man slitit så hårt för att komma hit. Det är inte kul men jag tror på min egen tennis och att jag kan hitta en ny partner och bygga min ranking ännu högre.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×