Vinciguerra - Eurosport
 
Tennis

Vinciguerra vann i tourcomebacken

Vinciguerra vann i tourcomebacken

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/10/2012 kl 15:00
Andreas Vinciguerra vann i sin comeback på ITF-touren efter att ha besegrat den meriterade kanadensaren Erik Chvojka i finalen i två raka set.
 

I förra veckan fick Andreas Vinciguerra ett wild card till futureturneringen i Jönköping, en turnering som skulle bli hans första på internationell nivå sedan Swedish Open i juli 2011.

Comebacken blev en succé.

31-åringen har gått som tåget hela veckan och nådde i går final i turneringen efter seger mot Robin Olin. I finalen väntade 214-rankade kanadensaren Erik Chvojka men inte heller han kunde rå på den svenske veteranen.

Vinciguerra vann i raka set med 6-4, 7-6 och tog därmed hem hela turneringen i comebacken, detta trots att han inte spelat så pass många matcher på en och samma vecka sedan Challengerturneringen i Rom i april 2009.

För segern får skåningen 18 rankingpoäng och kommer i och med det att vara rankad i trakterna kring plats 720 på världsrankingen från att tidigare ha varit helt orankad.

Vinciguerras seger är den andra för svensk del i de fyra futureturneringar som avgjorts på svensk mark den senaste månaden.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×