Nach den US Open ist Schluss: Andy Roddick - Eurosport
 
Tennis

Roddick har fått nog - lägger av efter US Open

Roddick har fått nog - lägger av efter US Open

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 07:28
På sin 30-årsdag släppte Andy Roddick bomben. Den tidigare världsettan slutar spela tennis efter US Open. "Jag vill inte bara existera på touren längre", sa amerikanen på en presskonferens.
 

US Open blir Andy Roddicks sista turnering i karriären. På sin 30-årsdag överraskade amerikanen med beskedet att han slutar spela tennis helt.

- Det känns bara som att det är dags. Jag vet inte om jag är frisk nog eller tillräckligt motiverad för att gå igenom ännu ett år. I en perfekt värld hade jag avslutat i den här tävlingen. Jag har mycket familj och vänner här och jag visste hela året att jag skulle veta säkert när jag kom till den här turneringen, sa Roddick på en presskonferens i natt, svensk tid.

Amerikanen uppger flera saker som orsaken bakom beslutet men känner i stora drag att han inte kan konkurrera på samma sätt som tidigare.

- När jag spelade min första runda så visste jag. Jag har känt det vissa perioder av året. Det har känts i kroppen och sätter jag kan konkurrera på. Jag vet att det inte är tillräckligt bra. Jag vet inte om det finns någon som är intresserad av att bara finnas till på touren. Jag har massor av intressen och andra saker som är spännande.

LEVDE I SKUGGAN AV FEDERER

Andy Roddick vann US Open 2003 och blev världsetta samma höst, men när Roger Federer slog igenom på allvar 2004 blev amerikanen nedpetad från tronen och lyckades aldrig bli nummer ett igen eller vinna en ny Grand Slam. Roddick spelade dock ytterligare fyra Grand Slam-finaler, alla mot Federer och alla slutade med förlust.

Han vann dock 32 titlar totalt, den sista i Eastbourne veckan före Wimbledon då han slog Andreas Seppi i finalen.

- Jag tror att slitage och miltal är något som inte har att göra med ålder. Tittar man på de som slog igenom samtidigt som jag så är det bara Roger som fortfarande går riktigt bra. Nu handlar det om hur jag känner mig. De andra är riktigt, riktigt bra och jag är inte säker på att det är det här som jag vill göra med en sargad hälsa.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×