Rafael Nadal (Reuters) - Eurosport
 
Tennis

Nadal kan göra comeback i år: "Inte omöjligt"

Nadal kan göra comeback i år: "Inte omöjligt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/10/2012 kl 09:21
Rafael Nadal vet inte när han kan göra comeback, men spanjoren utesluter inte en comeback i Davis Cup och ATP-slutspelet. "Omöjligt? Nej. Men svårt? Ja", säger världsfyran.
 

Rafael Nadals senaste match chockförlusten mot doldisen Lukas Rosol i andra omgången av Wimbledon. Då var årstiden sommar och månaden juni. Spanjoren vet fortfarande inte när han kan vara tillbaka på tennisbanan, men 26-åringen öppnar för en comeback i år.

Två höjdpunkter återstår av årets säsong. ATP-slutspelet startar om 26 dagar och den 16-18 november spelar Spanien Davis Cup-final mot Tjeckien. Nadal utesluter inte sina möjligheter att vara med, men säger att chanserna är små.

- Omöjligt? Nej. Men svårt? Ja. Jag tar det här dag för dag. Jag går till gymmet och poolen varje dag för att fortsätta med min återhämtning. Jag försöker inte tänka så långt fram, säger han enligt Reuters i samband med PR för en uppvisningsmatch mot Juan Martin Del Porto i mars.

Nadals knäskada stoppade honom bland annat från spel i London-OS och US Open. Han gör framsteg men är inte redo för tennisbanan än.

- Det har varit mycket, mycket tufft för mig för jag kände att mitt knä inte förbättrats på rätt sätt... men de senaste veckorna har jag verkligen känt hur mitt knä blivit bättre. Det sporrar mig att fortsätta jobbar hårt med vad jag gör varje dag.

Nadal menar att det långa skadeuppehållet kan innebära att han behöver mer tid än vanligt för att bli helt frisk och redo för comeback.

- Jag kan föreställa mig att jag behöver tid att träna när jag kommer tillbaka, och mer och mer för varje dag. Det kan ta en och en halv månad. Jag vet inte, men det viktigaste är att fortsätta med rehabiliteringen. När jag inte känner något, vilket förhoppningsvis händer snart, kommer jag tillbaka på tennisbanan.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×