Serena Williams of the U.S. returns to Russia's Maria Sharapova in their women's singles gold medal match at the All England Lawn Tennis Club during the London 2012 Olympic Games (Reuters) - Reuters
 
Tennis > Olympiska Spelen

Serena krossade allt motstånd - lekte hem guldet

Serena krossade allt motstånd - lekte hem guldet

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/08/2012 kl 16:50
Serena Williams pulverisering av allt kvalificerat motstånd fortsatte hela vägen fram till guldet. Maria Sharapova krossades med 6-0, 6-1 i en mycket ospännande finalmatch.
 

Serena Williams förkrossande överlägsenhet i damernas singelturnering saknar nära på motstycke i den moderna tennishistorien.

Amerikanskan har inte varit hotad i ett enda ögonblick i turneringen och hennes fantastiska överlägsenhet har varit som allra tydligast i turneringens slutskede.

I kvartsfinalen krossade hon Caroline Wozniacki med 6-0, 6-3 och i semifinalen fick världsettan Viktoriya Azarenka storspö med 6-1, 6-2 men den slutgiltiga överkörningen sparades till finalen mot Maria Sharapova.

Serena dominerade matchen på alla tänkbara plan och var färdig med Franska Öppna-vinnaren på en dryg timme. Matchen slutade 6-0, 6-1 och var ett oerhört tydligt bevis på hur mycket som skiljer amerikanskan och resten av världstoppen åt för tillfället.

Guldet är hennes första i singel. Hon har sedan tidigare två guld i dubbel tillsammans med systern Venus.

Bronset gick till Viktoriya Azarenka som slog Maria Kirlenko med 6-3, 6-4.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×