2012 Roland Garros Final Nadal - AFP
 
Tennis

Nadal tänker positivt: Knäskadan förlänger min karriär

Nadal tänker positivt: Knäskadan förlänger min karriär

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/09/2012 kl 09:12
Rafael Nadal räknar inte med spel i Davis Cup-finalen men ser ändå positivt på sina knäproblem och menar att skadan förlänger hans spelarkarriär.
 

Det är fortfarande oklart när Rafael Nadal återvänder till de stora tennisarenorna. Spanjoren har hållits ur spel på grund av sina knäproblem i över två månader och tror att det kan bli svårt att hinna bli helt frisk i tid till Spaniens Davis Cup-final mot Tjeckien i december.

- Jag har missat OS och US Open. Det viktigaste för mig är att återhämta mig och återvända när jag kan. Jag har en karriär bakom mig och en framför mig. Just nu är jag skadad men det är en del av yrket.

Nadal hyllar sina lagkamrater som tagit sig hela vägen till finalen utan hans hjälp och kallar det för en "exceptionell bedrift".

Trots skadeproblemen är han ändå positiv och tror att han har chansen att spela längre just tack vare sina knäbekymmer.

- Jag vet inte hur länge jag kommer att spela tennis. Jag fyller 31 om fem år och tar man med i beräkningarna att jag började när jag var 16 så kanske jag lyckats förlänga karriären lite, säger han i en intervju med Vanity Fair.

GLAD TROTS FÖRLUSTER

Trots att han var omsprungen av Novak Djokovic på världsrankingen lyfter Nadal fram sin första halva av säsongen som sin kanske bästa i karriären.

- Innan jag fick problem med knäet igen hade jag en av de bästa säsongerna i mitt liv. Jag kände att jag kunde vinna alla turneringar. Sedan kom svåra tider.

2012 har också inneburit att han har fått perspektiv på sitt tennisspel och alla segrar.

- Själva segern är inte framgången, det är vad du har gjort för att vinna. Vetskapen om att du har gjort allt som står i din makt att uppnå det du vill ha. Den känslan gör mig väldigt lycklig. Jag förlorade finalen i Australien i år och jag gillade det inte men jag var glad ändå på sätt och vis. Det var en framgång att ha förlorat på det viset.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×