Gibt nächste Woche sein Comeback: Rafael Nadal - SID
 
Tennis

Nadal gör comeback på onsdag: "Världsetta? Tänker inte så"

Nadal gör comeback på onsdag: "Världsetta? Tänker inte så"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/02/2013 kl 11:49
Rafael Nadal är på plats i Chile för att göra sin efterlängtade comeback i Chile Open nästa vecka. Men förväntningarna är fortsatt lågt ställda. "Efter mer än ett halvår vid sidan om tänker jag inte på att bli världsetta igen", säger spanjoren.
 

Nadal besväras fortfarande av knäsmärtorna som hållit honom borta från tävlingstennisen sedan Wimbledon i somras. Trots det har han bestämt sig för att delta i Chile Open i veckan. Spanjoren säger att han fortfarande har ont i knät emellanåt men att det blivit bättre. Och vad beträffar resultatmål vill världsfemman inte vika av från "dag till dag"-linjen.

- Efter mer än ett halvår vid sidan om banorna tänker jag inte på att bli världsetta igen, säger den elvafaldige Grand Slam-vinnaren enligt AP.

- Det är en grej som jag inte ens tänker på inför en säsongsstart om jag är i bra form. Så jag kommer inte att göra det nu heller. Mitt mål är att ta allt vecka för vecka och göra mitt bästa i varje match.

Nadal spelar dubbel på tisdag tillsammans med Juan Monaco innan han kliver in i singelturneringen på onsdag. Turneringen i Vina del Mar spelas på grus - ett underlag som Nadal är en av världens främsta spelare genom tiderna på.

Totalt har det bland annat blivit sju Grand Slam-titlar i Roland Garros, fler än någon annan lyckats bärga.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×