Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Tennis

Isner utslagen, skadad och grinig: Nya tidsregeln "förstör min rytm"

John Isner åkte ut mot Ryan Harrison i Sydney International. Efteråt var Isner missnöjd med regeln som säger att spelare har 25 sekunder på sig mellan bollarna. "Den förstör min rytm" säger amerikanen.

 
Isner utslagen, skadad och grinig: Nya tidsregeln "förstör min rytm" - TennisReuters
 

Landsmännen John Isner och Ryan Harrison möttes i Sydneys ATP-turnering under onsdagen. Harrison var starkast och vann i två raka set med segersiffrorna 6-4, 6-4.

Efter matchen blev det snack om den tidsgräns ATP har infört mellan poängen. Regeln säger att spelarna har 25 sekunder på sig innan bollen ska vara i spel igen. Tar det längre tid än så kan domaren dela ut en varning och om det händer igen väntar poängstraff.

Isner hör inte till dem som gillar tidsgränsen.

- När jag tilldömdes en varning så var jag redo att serva. Jag var på linjen. Jag kan inte säga att jag uppskattar regeln, det är något som är säkert, eftersom den förstör min rytm, mitt flow och jag är säker på att många andra spelare upplever samma sak, säger Isner enligt Reuters.

- Jag behöver hinna gå till handduken för att torka av svett som droppar från min keps. Jag kände verkligen att det inte var möjligt, så jag gillar inte den här regeln.

Isner bekymras dessutom av en skada i höger knä och det är ännu osäkert om han kan medverka i Australian Open som drar igång på måndag.

Gustaf Sahlén - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil