Rafael Nadal - AFP
 
Tennis

Nadal missar Australian Open - stoppas av magvirus

Nadal missar Australian Open - stoppas av magvirus

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/12/2012 kl 20:13
Rafael Nadal tvingas tacka nej till kommande månads Australian Open på grund av ett magvirus. "Jag är ledsen att behöva meddela att jag inte kommer att delta i Doha och Australian Open, som jag från början planerat", säger spanjoren i ett uttalande.
 

Magviruset som hindrade Rafael Nadal från att delta i turneringen i Abu Dhabi fortsätter att ställa till det för spanjoren. Världsfyran tvingas nu tacka nej till kommande månads Australian Open.

Nadal har nyligen kommit tillbaka från den knäskada som hållit honom borta från tennisen sedan Wimbledon-turneringen i somras. Det efterhängsna magviruset hindrar dock spanjorens återhämtning från skadan.

"Mitt knä är mycket bättre och rehabiliteringsprocessen har gått så bra som läkarna förutspått, men det här viruset har inte tillåtit mig att träna den senaste veckan", säger Nadal i ett uttalande på sin Facebook-sida.

"Därför är jag ledsen över att behöva meddela att jag inte kommer spela i Doha och Australian Open, som vi från början planerat".

Nadal kan nu tvingas vänta till slutet av februari innan han kan börja tävla igen.

"Läkarna säger att det säkraste är att göra saker och ting ordentligt och det här viruset har förskjutit mina planer. Jag måste vänta till turneringen i Acapulco innan jag kan tävla igen, även om jag kan överväga att spela tidigare i något ATP-event".

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×