Novak Djokovic - Imago
 
Tennis

Djokovic tvingades till dubbla matcher - klar för semi

Djokovic tvingades till dubbla matcher - klar för semi

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/08/2012 kl 08:11
Det ymniga regnandet i Toronto tvingade Novak Djokovic att spela både åttondel och kvartsfinal samma dag. Men serben stod pall för utmaningen och nådde semifinal i turneringen i natt, svensk tid. "Jag vet inte hur jag lyckades", sa han efter avancemanget.
 

Arrangörerna av Roger's Cup har inte haft det lätt den här veckan.

Det började med en outhärdlig storm av återbud efter OS-turneringen och fortsatte med en mardrömslik väderlek som vänt upp och ner på spelschemat flera gånger under veckan.

Som en konsekvens av regnet tvingade flera spelare genomföra både åttondelsfinal och kvartsfinal på torsdagen.

Världstvåan Novak Djokovic inledde dagen med att slå ut Sam Querrey med 6-4, 6-4 och följde sedan upp det med en lite knepigare tresetsvinst mot superveteranen Tommy Haas med 6-3, 3-6, 6-3.

- Tommy är en stor spelare. Efter alla skador och operationer kommer han tillbaka på ett väldigt bra sätt och är väldigt stark, väldigt vältränad och spelar bra på snabba underlag, berömde Djokovic efter segern.

Spelschemat har dock gjort Djokovic sliten.

- För mig har det varit två långa dagar...jag vet inte hur jag lyckades. Jag tror att jag kämpade väldigt hårt och det är i alla fall positivt. Det var nog därför jag vann.

Janko Tipsarevic såg till att ordna till en helserbisk semifinal. "Tipsy" slog ut Marin Cilic i åttondelsfinalen på ett imponerande sätt med 6-2, 6-4 och avfärdade därefter Marcel Granollers med 6-4, 6-4 i sin kvart.

I den andra semifinalen möts fransmannen Richard Gasquet och jätteamerikanen John Isner.

På dubbelsidan är Robert Lindstedt och Horia Tecau också framme i semi efter 6-4, 3-6, 10-7 mot Aisam Ul Haq Qureshi och Jean Julien Rojer.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×