2012 French Open Federer Djokovic QF - dpa
 
Tennis > Cincinnati Masters

Drömfinal väntar i Cincinnati - Federer mot Djokovic

Drömfinal väntar i Cincinnati - Federer mot Djokovic

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 23:52
Det blir en drömfinal i Cincinnati. Detta står klart sedan Roger Federer och Novak Djokovic vunnit lördagens semifinaler i Masters-turneringen.
 

Världsettan mot världstvåan. Publiken i Cincinnati kunde knappast ha önskat sig en mer spännande final än den som nu väntar på söndagen. Roger Federer tog sig dit via 7-6, 6-3 mot landsmannen Stanislas Wawrinka, medan Novak Djokovic tog revansch på Juan Martin del Potro för förlusten i bronsmatchen i OS och vann enkelt - 6-3, 6-2.

Den som fick kämpa mest för att ta sig till finalen var Roger Federer, som, åtminstone till en början, fick slita hårt i den helschweiziska duellen mot Stanislas Wawrinka. Den senare stretade emot väl inledningsvis och tog det första setet till tiebreak som han sedan förlorade, 4-7. Till det andra setet kom världsettan ut som en annan spelare, och efter att ha brutit Wawrinkas serve två gånger var avslutningen på matchen en smärre transportsträcka.

I finalen väntar alltså Novak Djokovic. Serben fick dock en betydligt enklare resa dit, då hans motståndare i semfinalen, argentinaren Juan Martin del Potro. aldrig bjöd något riktigt motstånd. Kombinationen av alldeles för många egna misstag från del Potro och en formtoppad Djokovic ledde till att världstvåan kunde vinna med de komfortabla setsiffrorna 6-3, 6-2.

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×