James Blake - Imago
 
Tennis

Blake: "Klart att det finns dopade tennisspelare"

Blake: "Klart att det finns dopade tennisspelare"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/10/2012 kl 21:19
Tennisstjärnan James Blake är övertygad om att det finns tennisspelare som är dopade. "Med så här mycket pengar inblandade så är det givet att det finns folk som kommer att leta efter genvägar", säger han till USA Today.
 

Tidningen USA Today går på djupet i sin jakt på hur aktivt det internationella tennisförbundet ITF arbetar för att motverka dopning i sporten.

Enligt tidningen görs 2000 tester årligen att jämföra med den amerikanska basebolligan MBL som genomför drygt 15 000 tester årligen. USA Today uppger dock att endast 21 av de 2000 testerna genomfördes utanför tävlingssammanhang och att sporten redovisat blott 37 dopningsfall de senaste tio åren.

Veteranen James Blake tror att dopningsproblematiken i sporten är större än siffrorna visar.

- Jag är övertygad om att det finns killar inom tennisen som håller på med det, kommer undan med det och är steget före de som testar dem. Jag är bara realist. I en sport med såhär mycket pengar inblandade och där US Open-vinnaren får 1.9 miljoner dollar kommer folk att leta efter en genväg, säger Blake till tidningen.

Stuart Miller, som har ett övergripande ansvar för ITF:s antidopningsprogram, tror också att det kan finnas mer utbredd dopning i sporten.

- Att tro att dopning inte existerar i tennis är naivt. Men å andra sidan har vi inga bevis, säger Miller och efterfrågar mer resurser för att bekämpa otillåtna preparat i sporten.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×