Bjorn Borg - AFP
 
Tennis

Björn Borg kan bli av med världsrekord

Borg kan bli av med svårslaget rekord

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 10:28
70. Så lyder det nya inofficiella världsrekordet för antal genomförda poäng i ett tiebreak på professionell nivå. Det osannolika rekordet som tidigare delades av bland andra Björn Borg sattes av 636-rankade Benjamin Balleret från Monaco och hans oseedade landsman Giullaume Couillard på en futureturnering i Florida.
 

”Vi har inte lyckats hitta något tie-break som varit längre än detta”, twittrade det internationella tennisförbundet ut på tisdagen.

Tiebreaket spelades i söndags och det var Benjamin Ballaret som till slut lyckades vinna med 36-34. Det återstår emellertid att se om rekordet får officiell status i och med att matchen spelades utan huvuddomare.

Det tidigare rekordet innehades av bland andra svenske legendaren Björn Borg, som under sin karriär vunnit ett tiebreak med totalt 38 poäng, alltså 20-18. Det rekordet delade han med Goran Ivanisevic, Greg Rusedski och Andy Roddick.

Monaco-spelarna noterade det rekordlånga tiebreaket i första set i en kvalmatch till Floridas futurevent, den lägsta formen av turnering inom professionell tennis.

Johan Wennerström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×