Lleyton Hewitt of Australia reacts after winning a point against Igor Kunitsyn of Russia during their men's singles match at the Brisbane International tennis tournament January 1, 2013 (Reuters) - Reuters
 
Tennis > Australian Open

EXKLUSIVT: Smärtfri Hewitt redo för Australian Open - för 17:e gången

EXKLUSIVT: Smärtfri Hewitt redo för Australian Open: "Gåshud varje gång"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/01/2013 kl 16:54
Lleyton Hewitt gör i nästa vecka sin 17:e raka start i Australian Open. Den förre världsettan längtar efter att få kliva ut på Rod Laver Arena igen. ”Jag får gåshud varje gång”, säger Hewitt i en exklusiv intervju med eurosport.se.
 

Australiensaren Hewitt gjorde sin första start i Melbourne som 15-åring. Året var 1997 och sedan dess har han deltagit i varje upplaga av turneringen.

- Det är en stor sak för mig så klart och jag är lyckligt lottad som får spela en Grand Slam på hemmaplan inför 15 000 fans inne på Rod Laver Arena. Det är en fantastisk atmosfär, och jag får gåshud varje gång, säger Hewitt, intervjuad av Eurosports kommentatorer Thomas Enqvist och Magnus Alsterback.

Efter förra årets Australian Open tvingades Hewitt genomgå en operation av sin vänstra fot. Något som gjorde att han missade flera månaders spel. I intervjun berättar 31-åringen att han haft en bra försäsong som han nu hoppas kunna dra nytta av. Om den tidigare världsettan gör en lyckad turnering eller inte är dock inte bara upp till honom själv.

- Man är ändå lite i händerna på gud när det kommer till lottningen eftersom jag är oseedad i turneringen, säger Hewitt.

Formen ser det inte ut att vara något fel på. Under onsdagen slog Hewitt kanadensaren Milos Raonic i uppvisningsturneringen Kooyong Classic. Segersiffrorna skrevs till 6-3, 1-6, 7-6. Efter matchen var Hewitt nöjd över segern men också med det faktum att han inte kände av några skador.

- Nu kan jag fokusera på vad jag behöver göra, mitt spel. Och det är uppfriskande, säger Hewitt.

- Jag känner mig rätt så vass därute för tillfället.

Lottningen till årets Australian Open sker under fredagen. Turneringen drar sedan igång på måndag nästa vecka.

Eurosport och Eurosport 2 direktsänder hela Australian Open

Gustaf Sahlén - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×