Scanpix
 
Tennis > Australian Open

Wilander: "Tsonga vinner finalen"

Wilander: "Tsonga vinner finalen"

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 24/01/2008 kl 19:28
 

Jo-Wilfried Tsonga, som tidigare under torsdagen blev klar för final i Australien Open, är nummer ett i världen enligt Eurosports tennisexpert Mats Wilander.
- Han är världens bästa tennisspelare. Jag har aldrig sett någon spela bättre än vad han gjorde, säger Mats Wilander till eurosport.se.


Semifinalen mellan Jo-Wilfried Tsonga och Nadal blev en uppvisning från fransmannens sida. "Tennisens Muhammed Ali" vann i tre raka set, 6-2, 6-3, 6-2. Något som dock inte förvånade Mats Wilander.
- Han har mött bra motståndare hela tiden och spelat enormt bra. Jag trodde på honom även mot Nadal. Han spelade helt felfritt och utklassade spanjoren. Varenda slag han slog i matchen var perfekt.

Men 3-0?
- Tsonga spelade sanslöst bra tennis och läste Nadal totalt.

Förvånad över Tsongas starka psyke?
- Det här är hans femte Grand Slam. Han har inte suttit i omklädningrummet och lyssnat på massa historier om Rafael Nadal eller Roger Federer, så han är helt orädd. Han bryr sig inte om vilka de är.

Tsonga har alltid varit en lovande junior. Finns det inte en risk att det är en engångsförteelse?
- Nej, han är så här bra. Jag var helt nollställd efter matchen. Jag har gått och väntat på någon som spelar på det här sättet.

Vad gör Tsonga så bra?
- Han är otroligt stark i sin egen serve. Han är även en taktisk spelare med ett stabilt och tungt grundspel.

Hur rankar du honom i världen?
- Han tillhör topp tre just nu. Om han kan hålla sig frisk resten av säsongen så kommer han vara rankad bland de fem bästa i slutet av året.

Hans chanser i en final mot till exempel Roger Federer?
- Tekniskt, taktiskt och fysiskt sett är Tsonga bättre. Federer har en historia och det spelar in. Men utan historieböcker är Tsonga bättre. Jag hoppas att han får möta Federer så vi får en riktig värdemätare för Tsonga.

Fredrik Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×
 
Australian Open