Other Agency
 
Tennis > ATP-touren

Nalbandian missar tre Grand Slam-turneringar

Nalbandian missar tre Grand Slam-turneringar

Av Eurosport
Av Eurosport - Den 14/05/2009 kl 20:19
Den argentinske tennisstjärnan David Nalbandian måste höftopereras och missar därför årets resterande Grand Slam-tävlingar.
 

David Nalbandian får börja fokusera på nästa års säsong. Det krävs en operation för att få bukt med de allvarliga höftproblemen och nu tvingas argentinaren vila i fyra månader för att kunna komma tillbaka, uppger fransk press.

I och med det kommer den före detta världstrean att missa Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Nalbandian riskerar också att rasa ur topp 100 på världsrankingen.

Nalbandian är en av många toppspelare som tvingats till höftoperationer. Den förre Franska Öppna-finalisten Magnus Norman och den tidigar världsettan Lleyton Hewitt har tvingats genomgå samma typ av operation och har med varierande framgång lyckats ta sig tillbaka.

David Nalbandian är titelförsvarare i Stockholm Open och turneringens dragplåster i oktober. Enligt prognosen ska han vara tillbaka i september men vill det sig illa kan han missa turneringen.

Nalbandian är för närvarande rankad 15:e man i världen men har som bäst varit trea i världen. Hans framgångsrika karriär innehåller tre Masterstitlar och en final i Wimbledon.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×