Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Tennis - ATP-touren

Nalbandian missar tre Grand Slam-turneringar

Den argentinske tennisstjärnan David Nalbandian måste höftopereras och missar därför årets resterande Grand Slam-tävlingar.

 
Nalbandian borta länge - Tennis - ATP-tourenOther Agency
 

David Nalbandian får börja fokusera på nästa års säsong. Det krävs en operation för att få bukt med de allvarliga höftproblemen och nu tvingas argentinaren vila i fyra månader för att kunna komma tillbaka, uppger fransk press.

I och med det kommer den före detta världstrean att missa Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Nalbandian riskerar också att rasa ur topp 100 på världsrankingen.

Nalbandian är en av många toppspelare som tvingats till höftoperationer. Den förre Franska Öppna-finalisten Magnus Norman och den tidigar världsettan Lleyton Hewitt har tvingats genomgå samma typ av operation och har med varierande framgång lyckats ta sig tillbaka.

David Nalbandian är titelförsvarare i Stockholm Open och turneringens dragplåster i oktober. Enligt prognosen ska han vara tillbaka i september men vill det sig illa kan han missa turneringen.

Nalbandian är för närvarande rankad 15:e man i världen men har som bäst varit trea i världen. Hans framgångsrika karriär innehåller tre Masterstitlar och en final i Wimbledon.

Henric Larsson - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil