Eurosport
 Fleche WallonneTitta nu 
 
 
Speedway

Lindbäck petad ur VM-laget: "Massa skit har hänt"

Antonio Lindbäck petas ur det svenska laget i speedway. Andreas Jonsson , Fredrik Lindgren, Tomas H Jonasson och Peter Ljung kör VM i stället. "Han har haft problem", säger Sveriges förbundskapten Bo Wirebrand om petningen.

 
Lindbäck petad ur VM-laget - SpeedwayScanpix
 

Ordinarie i individuella VM. Men när lag-VM avgörs på hemmaplan petas Antonio Lindbäck.

- Tyvärr har hans resultat varit för svajiga på slutet, säger svenske förbundskaptenen Bosse Wirebrand.

Sverige är direktkvalificerat till lag-VM-finalen i speedway som körs i småländska Målilla 14 juli, första lag-VM-finalen i Sverige sedan 1992. Antonio Lindbäck, som i helgen vann en av VM-kvalsemifinalerna, är petad ur det lag som offentliggjordes på måndagen.

- Vi har pratat mycket senaste tiden och han har varit öppen mot mig med sina problem. Jag anser att "Anton" är topp fem i världen när han är på topp, en gudabenådad förare. Men han har också haft problem på slutet och resultaten har varit upp och ner, säger Wirebrand.

Lindbäck själv anser att petningen är okej, trots den senaste framgången.

- Jag har nya motorer från trimmare jag inte använt tidigare och det har varit stor skillnad, under helgen hade jag kul på riktigt, säger han.

- Elitseriematcherna har varit jobbiga i år. Jag har sprängt motorer, eldat upp cyklar och massa annat skit har hänt. Om det inte varit såna problem har jag haft hjärnspöken. Nu hoppas jag att dessa är bortskrämda, fortsätter han.

Sveriges lag består av Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Tomas H Jonasson och Peter Ljung.

TT

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil