Andreas Jonsson - Scanpix
 
Speedway

Skadad Jonsson missar matcher efter kraschen

Skadad Jonsson missar matcher efter kraschen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/09/2012 kl 21:08
Andreas Jonsson fick på förmiddagen lämna Västerviks sjukhus dit han fördes efter kraschen i Målillas VM-tävling i speedway. Men redan nu står det klart att han missar nästa veckas SM-semifinal med Dackarna.
 

Andreas Jonsson fick på söndagsförmiddagen lämna Västerviks sjukhus dit han fördes efter kraschen i Målillas VM-tävling i speedway.

Men han kommer inte att köra den närmaste veckan.

Andreas Jonsson missar SM-semifinalen på tisdag med Dackarna som möter Piraterna. Dessutom tvingas han stå över de allsvenska finalerna med Rospiggarna på onsdag och torsdag, uppger Norrtelje Tidning som pratat med både Jonsson och Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Det var på lördagskvällen som Jonsson blev liggande livlös på banan i Målilla efter sitt andra heat. När han försökte passera Nicki Pedersen på målrakan stängde dansken dörren, rejält. Domaren uteslöt Pedersen som var rosenrasande och hävdade att Jonsson lagt sig ner.

- Det uttalandet får stå för Nicki, det vill jag inte ens kommentera, sade Jonsson och suckade.

- Det är en sak att flytta ut i banan, men han gjorde det så snabbt att jag inte hade en chans att slå av gasen. Jag minns precis vad som hände, fortsatte han.

Jonsson skulle kört i det polska slutspelet på söndagen med sin klubb Zielona Gora, men tvingades lämna återbud.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×