Mark Selby - Imago
 
Snooker

Dags att spränga igång snookerhösten

Dags att spränga igång snookerhösten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 12:53
Världsettan Mark Selby vann senaste turneringen i Tyskland och i oktober väntas världsmästaren Ronnie O'Sullivan vara tillbaka vid snookerbordet.
 

Vi har redan klarat av några snookerturneringar på säsongen 2012/2013 och av de senaste resultaten att döma är världsettan Mark Selby på allvar på väg tillbaka efter en svag och skadedrabbad våravslutning. Selby vann den 26 augusti finalen i Paul Hunter Classic i tyska Fürth med 4-1 mot Joe Swail. Världsettan försvarade därmed titeln från 2011 i den turnering som är första deltävlingen i European Tour.

European Tour som tillsammans med UK Players Tour Championship och Asian Players Tour Championship efter sammanlagt 13 deltävlingar leder fram till Players Tour Championship Finals.

Nästa deltävling i European Tour blir nya Gdynia Open som avgörs i Hala Sportowo-Widowiskowa i Gdynia, Polen, 5-7 oktober. Världseliten med spelare som bland andra John Higgins, Mark Selby, Stephen Maguire, Neil Robertson, Stephen Lee och Ding Junhui kommer förstås att vara på plats och bland de som kvalat in kan 1997 års världsmästare Ken Doherty (som nyligen gjorde karriärens första 147-serie på tävling) och Jimmy White som varit i VM-final sex gånger under sin karriär nämnas.

Men innan dess ska vi ta oss an Shanghai Masters 17-23 september. Bank of Communication Shanghai Masters som det fullständiga namnet lyder avgörs på Shanghai Grand Stage och har en total prissumma på £400 000. Turneringen har avgjorts sedan 2007 och årets upplaga är alltså den sjätte sedan starten. Regerande mästare är Mark Selby som besegrade Mark Williams med 10-9 i finalen förra året. Bland tidigare segrare i turneringen hittar vi regerande världsmästaren Ronnie O’Sullivan och VM-tvåan senast - Ali Carter.

Efter mycket spekulationer om huruvida han skulle sluta med snooker skrev Ronnie O’Sullivan i början på augusti på spelarkontraktet för säsongen 2012/2013 och han väntas göra comeback under nya rankingturneringen International Championship i Kina i oktober.

Snookerturneringar som sänds på Eurosports kanaler hösten 2012*

Shanghai Masters: 17-23 september
Gdynia Open (deltävling 2 i European Tour): 5-7 oktober
Antwerp Open (deltävling 3 i European Tour): 19-21 oktober
International Championship i Kina: 28-31 oktober
Bulgarian Open (deltävling 4 i European Tour): 16-18 november
UK Championship: 1-9 december
Deltävling 5 i European Tour**: 14-16 december

*Med reservation för eventuella ändringar.
**Deltävling 5 i European Tour som kommer att avgöras i skotska Ravenscraig har i skrivande stund inte fått något namn.

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×